El cost i la falta de temps, les principals barreres de la digitalització de les pimes catalanes

Semblar una marca moderna i captar nous clients són els principals motius pels quals les empreses inverteixen en millorar la seva presència a internet

Categories:

Redacció

Un terç de les pimes catalanes no tenen xarxes socials, pàgina web o correu electrònic corporatiu
Un terç de les pimes catalanes no tenen xarxes socials, pàgina web o correu electrònic corporatiu | Marc Mueller (Pexels)

El 90% de les petites i mitjanes empreses (pimes) de Catalunya són conscients de la importància que té la digitalització per a una entitat comercial, però no totes tenen els recursos per dur-la a terme. En concret, el cost econòmic (67%) i la manca de temps (62%) són les principals barreres per executar aquests processos, d’acord amb una enquesta de YouGov encarregada per IONOS. La falta de coneixements necessaris i la inflació són altres motius pels quals les companyies no acaben de fer el pas.

D’acord amb l’estudi, les empreses enquestades creuen que la digitalització és una gran eina per crear una imatge de marca moderna, per captar nous clients (88%) i per ser visibles a internet (87%). En aquest sentit, les companyies que sí que han apostat per endinsar-se en el món digital ho fan principalment a través d’una o diverses xarxes socials (61%), una opció més habitual que la confecció d’una pàgina web (57%) o de l’ús de correu electrònic d’empresa (56%).

De fet, la visibilització de l’entitat a internet és la tasca per la qual més aposten les pimes que han decidit digitalitzar-se, com és en el cas en el 55% dels enquestats. La protecció de dades i d’infraestructures tecnològiques és el segon motiu més important (45%), mentre que l’ús de sistemes d’emmagatzematge al núvol també té una presència notòria (42%). De cara a l’exercici actual, l’àmbit on les pimes tenen previst invertir més diners és en la pàgina web (43%), seguida de les xarxes socials (41%) i de la seguretat tecnològica (38%).

obre aquest darrer àmbit, menys de la meitat de les empreses (38%) creu que està ben posicionada en seguretat informàtica, tot i que el 44% se situen en la mitjana. Quan són preguntades sobre les principals mesures que prenen per evitar ciberatacs, l’opció més escollida són les actualitzacions regulars dels sistemes i l’elecció de contrasenyes segures (39%) i, a més distància (32%), la formació dels empleats davant possibles amenaces com el ransomware o el phishing.