Les 4 ‘start-up’ catalanes que acudiran al MWC de Xangai

Feeder, Iquall, Wipass i Touchless Animal Metrics assistiran a la fira xinesa del 28 al 30 de juny per intentar accedir al mercat asiàtic

Categories:

RedaccióACN

La setena edició del MWC de Xangai comptarà amb la presència de 12 'start-ups' espanyoles, quatre d'elles catalanes
La setena edició del MWC de Xangai comptarà amb la presència de 12 'start-ups' espanyoles, quatre d'elles catalanes | © 2023 GSMA / MWC

El Mobile World Congress no només se celebra a Barcelona, sinó que també compta amb una versió a Xangai (la Xina), que enguany celebra la seva setena edició. La Mobile World Capital, en col·laboració amb el Govern, el Ministeri d’Economia i l’Ajuntament de Barcelona, acompanyarà 12 start-ups espanyoles a la cita, que s’espera que pugui servir-los per expandir-se al mercat asiàtic. D’aquestes companyies, quatre d’elles són d’origen català i estan especialitzades en solucions tecnològiques.

La primera de les companyies escollides és Feeder, que ha desenvolupat un una eina d’anàlisi d’audiències que fa servir un algoritme propi basat en reconeixement facial per mesurar com els consumidors reaccionen davant de la publicitat. També assistirà al MWC de Xangai Iquall Networks, empresa especialitzada en anàlisi de dades que busca automatitzar les xarxes informàtiques per simplificar els processos interns. En tercer lloc es troba Wipass, una start-up que utilitza la tecnologia NFC per connectar-se a xarxes wifi sense escriure contrasenyes, a banda de desenvolupar altres aplicacions pel sector hoteler. Finalment, qui també exposarà a la fira de Xangai és Touchless Animal Metrics, que aplica la robòtica i intel·ligència artificial per a transformar la ramaderia porcina en una activitat sostenible.

A més a més de les entitats catalanes, la delegació també està formada per la gallega Clickage, les madrilenyes Eqi Data, Uttopion, Viewtinet, Hovering Solutions i Spika Tech; l'extremenya GC Genomics, i l'andalusa Locatium.