La UAB organitzarà un concurs internacional de compressió de dades

La tercera edició de la GDCC de Huawei comtarà amb vuit categories i premis per valor de 171.000 euros

Categories:

Redacció

La competició, impulsada per Huawei, està oberta a desenvolupadors de 'software', estudiants i al públic general
La competició, impulsada per Huawei, està oberta a desenvolupadors de 'software', estudiants i al públic general | OCHA / Salih Zeki Fazlıoğlu (Flickr)

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) serà l’encarregada d’organitzar la tercera edició de la Global Data Compression Competition (GDCC), un concurs internacional impulsat per Huawei centrat en el desenvolupament de tecnologies de compressió de dades. El concurs, obert fins al 30 de setembre, serà gestionat per primera vegada pel Group on Interactive Coding of Imatges (GICI) del Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions de la universitat catalana.

La competició compta amb un total de vuit activitats, que es classifiquen en tres categories: una oberta al públic general, una destinada a estudiants i una per als participants professionals. Els reptes van des de crear compressors i descompressors per a arxius JPEG o LPAQ8 fins a eines més complexes, en les quals es valorarà la velocitat i la pèrdua d’eficiència.

Entre totes les categories es repartirà un premi de 171.000 euros, i els participants poden presentar-s’hi de manera individual o en grup.