‘Mrs. Davis’: la IA com a nova religió

La sèrie d’HBO Max vincula la fe amb la tecnologia amb una trama que obliga a reflexionar sobre el poder dels algoritmes

Redacció

'Mrs. Davis' planteja una trama on la IA i la religió prenen protagonisme
'Mrs. Davis' planteja una trama on la IA i la religió prenen protagonisme | MD

La intel·ligència artificial ja ha arribat a les nostres pantalles. Aquesta afirmació és una mica caduca, ja que la producció ha integrat la tecnologia des de la fase més primerenca de creació de guions fins a la projecció a les sales de cinema. Ara bé, en pocs casos s’ha convertit en un dels personatges protagonistes, i aquí rau un dels atractius de Mrs. Davis, la sèrie del moment. La nova proposta d’HBO Max porta l’espectador a reflexionar sobre la implantació de la IA tot comparant-la amb la religió en una proposta que, com diu Pol Bassó, “no s’assembla res al que hagis pogut veure ara”.

La producció compta amb un total de vuit episodis en els quals una monja s’enfronta als algoritmes juntament amb una resistència que tampoc l’accepta. Un fil argumental entretingut i que fa reflexionar, siguis o no proper a la revolució que està creant la IA. Entre els creadors de la sèrie hi ha els noms de Damon Lindelof (Lost) i Tara Hernández (The Big Bang Theory i Young Sheldon), dos noms que deixen clar que la nova proposta és tota una joia.