NetEase Games ancora a Barcelona

La companyia xinesa desenvoluparà videojocs des de la capital catalana amb una plantilla de 50 professionals

RedaccióACN

El nou estudi preveu ampliar la plantilla fins als 100 professionals, la meitat en format presencial
El nou estudi preveu ampliar la plantilla fins als 100 professionals, la meitat en format presencial | Queralt Ribé (ACN)

La companyia xinesa NetEase Games ha escollit Barcelona per instal·lar el seu primer estudi de desenvolupament de videojocs a l'Estat espanyol i el segon a Europa. L'empresa ja ha contractat una vintena de persones per treballar a la capital catalana i la previsió és créixer fins als 50 professionals presencials durant els pròxims anys, als quals se’ls sumarà una cinquantena més d’arreu del món que treballaran telemàticament.

NetEase ha muntat el nou estudi de desenvolupament a través d’Anchor Point Studios, una filial amb seu a Seattle (Estats Units) fundada per Paul Ehreth. La branca de Barcelona estarà liderada per Pere Torrents, un dels cofundadors de la incubadora GameBCN que ha treballat per companyies com Scopely o Smilegate. El nou cap d’operacions ha explicat que l’empresa ha escollit Barcelona perquè “cobreix tot l'espectre de la indústria del videojoc, des dels petits creadors fins a les grans companyies internacionals”.

El nou estudi treballarà en el nou joc per a ordinadors i consoles que està desenvolupant l’empresa des del passat octubre, del qual no han volgut donar més detalls. Torrents ha explicat que, un cop finalitzi la “primera fase” d’aterratge a la ciutat, l’empresa començarà a buscar “perfils molt especialitzats” per augmentar la mida de la plantilla, com dissenyadors, programadors i artistes. NetEase concep la seu barcelonina com un projecte a llarg termini, amb l’objectiu que l’equip català pugui desenvolupar videojocs cada any.

Fundada el 2001, NetEase és una empresa que es dedica al desenvolupament i edició de videojocs per a ordinadors, mòbils i consoles. Entre els més coneguts que ha desenvolupat aquesta firma hi ha destaquen títols com Harry Potter: Magic Awakened, Dead by Daylight Mobile, NARAKA BLADEPOINT o Marvel Super War. L'empresa té 14 estudis arreu del món, opera a nou països (Canadà, Corea del Sud, Estats Units, França, Japó, Regne Unit, Singapur, Xina i Espanya) i cotitza al Nasdaq, la borsa de Nova York.