El verificat blau de Twitter ja és una opció exclusivament de pagament

La xarxa social elimina el distintiu dels comptes que l’havien obtingut sota criteris de notorietat i el converteix en una característica exclusiva de Twitter Blue

Categories:

Redacció

El verificat blau conviurà amb el gris, per a l'administració pública, i amb el groc, per a empreses
El verificat blau conviurà amb el gris, per a l'administració pública, i amb el groc, per a empreses | MetaData

Després d’uns mesos de convivència entre els usuaris verificats sota criteris de notorietat i els subscriptors de pagament, des d’aquest dijous la insígnia del tic blau de Twitter ja és una característica exclusiva per als membres de Twitter Blue. Tal com va anunciar en el passat, la plataforma ha retirat el distintiu a tots aquells comptes que l’havien obtingut amb la normativa anterior a la compra d’Elon Musk que han decidit no pagar pel servei.

La insígnia blava va néixer com un mètode per diferenciar institucions i persones de renom de comptes falsos i paròdics. Aquest moviment ha provocat que personalitats d’arreu del món hagin perdut aquesta diferenciació, tals com el fundador de Microsoft, Bill Gates; la cantant Rosalia o el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

A partir d’ara, la insígnia blava indicarà únicament que el compte en qüestió està subscrit al servei de Twitter Blue. Aquesta subscripció atorga diversos avantatges respecte als usuaris tradicionals, com la possibilitat d’editar tuits, fer publicacions de fins a 4.000 caràcters, veure menys anuncis, tenir més visibilitat o poder emprar l’autentificació en dos passos per SMS.

La insígnia blava conviurà amb dos nous distintius verificats, el gris i el groc. El primer d’ells està pensat per organitzacions governamentals i administracions públiques, així com als seus treballadors més representatius. Per aconseguir-la, cal omplir un formulari. Per la seva banda, el tic groc està orientat a empreses i organitzacions sense ànim de lucre que no siguin admeses en el tic gris. Se sol·licita des d’una pàgina específica i té un cost de 1.000 dòlars mensuals, als quals cal sumar 50 dòlars per cada empleat addicional que es vulgui verificar.