Visió artificial per al control de qualitat del tall de peces de roba

Eurecat desenvolupa un projecte que redueix el temps destinat a la revisió de les mides dels teixits destinats a la fabricació de moda

Categories:

Redacció

Fashionaut introdueix la indústria 4.0 al sector tèxtil a través de la visió artificial
Fashionaut introdueix la indústria 4.0 al sector tèxtil a través de la visió artificial | Eurecat

El projecte Fashionaut porta l’automatització en la validació dels talls en les peces de roba gràcies a un sistema de visió artificial desenvolupat pel centre tecnològic Eurecat. L’objectiu de la tecnologia és escurçar el temps que cal emprar en la comprobació de les mides durant el procés d’inspecció de qualitat de fabricació dels productes i incrementar-ne la qualitat.

La iniciativa, presentada en el marc de l’Advanced Factories, pretén fer front als “reptes tecnològics del sector relacionats amb la robòtica col·laborativa, la manipulació d’objectes deformables i la visió per computació per avançar cap a una indústria tèxtil 4.0 i la transformació digital de les pimes”, apunta el promotor tecnològic de la Unitat de Robòtica i Automatització d’Eurecat, Jesús Pablo González. Una proposta que, tal com explica el director executiu del clúster MODACC, David Garcia, ha de permetre “automatitzar els processos industrials tèxtils per a la recuperació de la indústria a Europa”.

El projecte està finançat pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme en la convocatòria d’Agrupacions Empresarials Innovadores (AEI 2021), està liderat per MODACC i compta amb la participació d’Eurecat, Functional Textiles, FITEX i les empreses Escorpion i Gavi Punt.