L’Ajuntament de Barcelona i Mercabarna crearan un laboratori d’innovació gastronòmica

El centre s’ubicarà en una nau de 2.000 metres quadrats del 22@Nord i aspira a convertir-se en un ‘hub’ de referència internacional

RedaccióACN

L'antiga fàbrica La Escocesa alberga en l'actualitat un centre de residències artístiques d'art contemporani
L'antiga fàbrica La Escocesa alberga en l'actualitat un centre de residències artístiques d'art contemporani | Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona i Mercabarna han signat un acord per impulsar un nou laboratori d’innovació gastronòmica al 22@Nord. La voluntat és crear un nou hub que aglomeri els projectes d’emprenedoria, amb especial atenció a aquelles iniciatives que promoguin l’alimentaciósostenible i saludable. El projecte vol consolidar la presència internacional del sector foodtech barceloní, que ja concentra 185 empreses segons ACCIÓ, amb start-ups de renom com Heura, Incapto, InnoLarva o Voilà.

El centre s’ubicarà en la nau Shield de l’antiga fàbrica La Escocesa, un complex industrial que en l’actualitat allotja un centre de residències artístiques especialitzat en la reapropiació de la tecnologia analògica. L’espai dedicat al nou laboratori gastronòmic té una superfície de més de 2.000 metres quadrats i es troba pendent de rehabilitació.

Barcelona és la sisena capital del món i la tercera europea dins de la indústria FoodTech, d’acord amb el rànquing del Global Startup Ecosystem Index 2021, que situa la capital catalana per davant de ciutats com Xangai, Amsterdam, Los Angeles o Chicago.