La nova OTT de la CCMA arrancarà motors el setembre

La plataforma oferirà un contingut personalitzat en funció dels interessos i apostarà per una interfície d’usuari més intuïtiva

Categories:

Redacció

La plataforma es llançarà en dues fases, i en la segona s'obrirà a continguts de tercers
La plataforma es llançarà en dues fases, i en la segona s'obrirà a continguts de tercers | MetaData

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha anunciat que la seva nova OTT de continguts audiovisuals s’estrenarà el mes de setembre. La plataforma arriba per substituir el TV3 a la carta i es llançarà en dues fases: una primera aquesta tardor, que comptarà amb un redisseny d’interfície i nous continguts exclusivament digitals, i una segona prevista per al segon trimestre de 2024, en què s’obrirà el servei a tercers i s’ampliarà el catàleg.

La nova OTT neix amb l’objectiu de convertir-se en una “plataforma de país, transmèdia i interactiva” que aglutinarà tots els continguts que produeix TV3, Catalunya Ràdio i els altres mitjans de la CCMA, segons expliquen en un comunicat. El catàleg s’oferirà en tres formats: vídeos sota demanda, emissions en directe i canals verticals sobre temàtiques concretes. A més a més de les sèries, documentals i informació que ja es troben al TV3 a al carta, el servei incorporarà nous formats com els videojocs, els audiollibres o la música.

Més enllà de l’oferta audiovisual, la principal diferència de la nova OTT respecte al seu predecessor serà l’experiència de l’usuari. Per una banda, s’ha dissenyat una nova interfície amb una navegació més similar a la de plataformes com Netflix o Amazon Prime Video, que destaca i agrupa continguts tant per temàtica com per format. Per l’altre costat, el servei implementarà un sistema de recomanacions personalitzades basat en algoritmes, els quals analitzaran el consum que els usuaris facin dins de l’OTT i tractaran d’oferir-li una programació que s’adigui als seus gustos.

“Volem que sigui una plataforma interactiva i col·laborativa, oberta a les aliances amb el sector”, ha declarat la presidenta de la CCMA, Rosa Romà, durant la presentació del nou servei. La intenció de la televisió pública és obrir l’OTT al sector audiovisual català, així com als creadors de continguts digitals a internet.