Els professionals TIC més buscats a Barcelona

Desenvolupadors web, ‘data science’ i ‘IT project management’ són els perfils amb més oportunitats laborals a la capital catalana

Categories:

Redacció

Els desenvolupadors web, data science i project managers són els professionals més buscats
Els desenvolupadors web, data science i project managers són els professionals més buscats | CC0

Les empreses TIC de Barcelona necessiten incorporar a curt termini professionals especialitzats en desenvolupament web, data science i IT project management, tal com apunta la startup StudentFinance.com. Una enquesta realitzada per la companyia que recull les ofertes de feina durant el primer semestre del 2020 conclou que la pandèmia ha registrat un augment de la cerca d’aquests perfils especialitzats, especialment del desenvolupador.

Fins a la primera setmana de juliol, la startup va detectar un total de 1.545 anuncis de treball per a experts en programació d’estructures de pàgines web i amb coneixement en llenguatges específics com Java, Javascript, HTML o CSS. El segon professional més demandat és el de data science amb 393ofertes actives en el mateix període, on prenen protagonisme el SQL, Python i el machine learning com a tecnologies i sistemes necessaris per cobrir aquestes vacants.

Finalment, en el cas dels anuncis per a la cerca d’IT project management, el tercer perfil més buscat a Barcelona amb 210 posicions ofertades, les habilitats i capacitats demandades inclouen la planificació, organització, assignació de recursos, fer pressupostos i executar objectius tecnològics.

Formar-se en poques setmanes

La startup StudentFinance.com finança la formació en habilitats tecnològiques a través d’un Acord d’Ingressos Compartits (ISA) que permet als alumnes començar a pagar els seus estudis un cop troben feina. Està especialitzada a oferir formacions de curta durada a través de cursos d’especialització, bootcamps i formats diversos que poden ajudar els treballadors en actiu a reciclar-se o ampliar els seus coneixements i adquirir les habilitats i capacitats necessàries per a les noves posicions laborals que han sorgit al mercat.

Davant de la tendència a l’alça de la cerca de professionals TIC, l’àrea menys afectada per l’atur i els ERTO durant el confinament, la companyia destaca que aquests tres perfils han sumat 2.148 ofertes de treball i que l’àrea tecnològica se situa com la que oferirà per oportunitats laborals a curt termini.