La UPF i el Sónar impulsen el primer festival europeu de cinema creat amb intel·ligència artificial

El +RAIN Film Fest se celebrarà el 14 de juny al campus del Poblenou i comptarà amb projeccions i xerrades sobre el futur dels algoritmes generatius

Categories:

ACN

La convocatòria per enviar pel·lícules romandrà oberta fins al 7 d'abril
La convocatòria per enviar pel·lícules romandrà oberta fins al 7 d'abril | UPF

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) s’ha aliat amb l’organització de Sónar+D 2023 per impulsar el primer festival europeu de pel·lícules generades a partir d’intel·ligència artificial. El +RAIN Film Fest tindrà lloc el 14 de juny al campus del Poblenou, el dia previ a l’inici del Sónar, i comptarà amb una selecció de les millors obres presentades a la convocatòria internacional de pel·lícules, oberta fins al 7 d’abril. Al festival es convidarà els directors i directores a presentar i debatre els seus treballs a les projeccions públiques. Un jurat internacional seleccionarà les pel·lícules més innovadores que s’exhibiran, també, a Sónar+D 2023.

El programa d’activitats del +RAIN Film Fest s’estendrà des de les 9.30 fins a les 22 h. Entorn del festival tindrà lloc RESEARCH, una jornada internacional de recerca sobre el futur de la intel·ligència artificial en la creació de continguts digitals i el seu impacte en el sector dels mitjans. S'hi tractaran aspectes com la capacitat narrativa de les eines d’IA, el seu ús ètic, la creativitat, els drets d’autor o la redefinició del mateix concepte d'autor i autora. Hi participaran experts reconeguts en el camp de l'art i la comunicació, com Joanna Zylinska o Víctor Pérez, així com desenvolupadors d'eines de creació i edició cinematogràfica com Cristóbal Valenzuela, de Runway o Jorge Caballero.

El festival també incorporarà la FAIR, un espai de connexió i d'intercanvi entre cineastes i professionals de la creació audiovisual que treballen amb intel·ligència artificial amb productors i empreses dels sectors audiovisuals i tecnològics. Finalment, la tercera pota del projecte serà el LIVE, un esdeveniment musical i audiovisual, de caràcter performatiu, per gaudir d'obres musicals i audiovisuals que parteixen de processos de recerca i d'experimentació amb intel·ligència artifical, així com de les possibilitats estètiques i narratives de la creació amb models generatius i live coding.