Google presenta Bard, l’alternativa a ChatGPT

El xat conversacional es basa en la IA LaMDA i publicarà una versió oberta al públic en les pròximes setmanes

Categories:

Redacció

A diferència de ChatGPT, Bard disposarà de connexió a internet
A diferència de ChatGPT, Bard disposarà de connexió a internet | Kai Wenzel (Unsplash)

Google ha anunciat que està treballant en Bard, un servei d’intel·ligència artificial basat en el model d’aprenentatge automàtic de llenguatge LaMDA que l’empresa va desenvolupar el 2021. L’anunci arriba setmanes després que Microsoft anunciés una inversió de 10.000 milions de dòlars en OpenAI, l’empresa creadora de ChatGPT i DAL·LE, per integrar-lo en el cercador Bing i altres serveis de la companyia.

D’acord amb el comunicat que ha publicat la multinacional, l’eina serà capaç d’executar tasques similars a les de ChatGPT, com l’elaboració de resums de textos complexos, la resposta de preguntes sobre temes específics o la cocreació d’obres literàries. Tanmateix, la principal diferència amb la proposta d’OpenAI és la capacitat de connectar-se a internet per cercar informació, un dels principals limitants de ChatGPT. El CEO de Google, Sundar Pichai, assegura que Google implementarà “pròximament” eines basades en aquesta IA en el seu cercador web.

La primera versió de Bard emprarà una versió lleugera de LaMDA, de manera que no requerirà les altes capacitats de computació que necessita el model actual. L’eina ja es troba disponible per a un grup selecte de provadors de confiança de la companyia, però Pichai ha promès que s’obrirà al públic en les pròximes setmanes. La intenció de la companyia és aprofitar el feedback de la comunitat per millorar el funcionament de Bard. A més a més, Google també preveu publicar una API del seu model de llenguatge generatiu, que començarà a posar a disposició dels desenvolupadors informàtics a partir del mes vinent. “Amb el temps, tenim la intenció de crear una suite d’eines i APIs que facilitarà la creació de noves aplicacions innovadores basades en la IA”, escriu Pichai.