Els videojocs catalans que pots provar gratis al Steam Next Fest

Els estudis del Principat ofereixen demos gratuïtes d’obres que experimenten amb les plataformes, el terror, els trecaclosques i el retro

Redacció

'DE-EXIT - Eternal Matters' és el nou videojoc de SandBloom Studio, creadors de 'EMMA: Lost in Memories'
'DE-EXIT - Eternal Matters' és el nou videojoc de SandBloom Studio, creadors de 'EMMA: Lost in Memories' | SandBloom Studio (Steam)

Com cada trimestre, la principal botiga virtual de videojocs per a ordinadors, Steam, celebra el seu Steam Next Fest, un esdeveniment durant el qual els jugadors poden provar demos gratuïtes de centenars de títols que es troben actualment en desenvolupament. Entre la gran quantitat de propostes també trobem obres que s’estan desenvolupant des de Catalunya, que en edicions anteriors ja ha aportat versions de prova de títols com Curse of the Sea Rats, Astronite o el recent guanyador del Premi Ciutat de Barcelona, Endling – Extinction is forever. Així, aquests són els videojocs catalans que podreu provar entre el 6 i el 13 de febrer.

DE-EXIT - Eternal Matters

Després de publicar EMMA: Lost in Memories el 2019, SandBloom Studios presenta DE-EXIT – Eternal Matters, un videojoc que ja va mostrar a la Game Connection Europe de París i que suposa un pas endavant en termes d’ambició. Estem davant d’un títol de plataformes en tres dimensions amb una estètica basada en el voxel-art (a l’estil de Minecraft) que ens farà explorar un món surrealista. Els seus desenvolupadors prometen una experiència cinematogràfica amb una forta càrrega narrativa que reflexionarà sobre un concepte que sovint es considera tabú: la mort i el més enllà.

FINIS

Després de participar en l’edició d’octubre, k148 Game Studio torna a oferir una demo pública de FINIS en aquest nou Steam Next Fest. Es tracta d’un videojoc de trencaclosques en primera persona basat en el Test de Lüscher, una prova psicològica inventada per Max Lüscher el 1948 (en l'actualitat, desacreditada per la comunitat científica) que pretén desxifrar la personalitat de les persones a través de l’elecció de colors. Partint d’aquesta idea, el jugador haurà d’anar avançant pels camins que li proposa el joc a través de l’elecció de colors, la qual cosa dona centenars de resultats possibles.

High School Dirty Secrets

El terror és l’aposta que fa Mitsuki Game Stido amb High School Dirty Secrets, un joc del gènere survival horror en què controlem la Kasuga, una noia que ha estat tancada pels seus companys a l’institut en el qual estudia i que haurà d’explorar durant la nit. Amb personatges d’estètica anime, l’obra permet canviar entre la primera i la tercera persona i implementa l’ús del telèfon mòbil de la protagonista com una eina per descobrir els secrets que amaga l’escola.

Koa and the Five Pirates of Mara

Un altre dels que torna a participar en el Steam Next Fest és Koa and the Five Pirates of Mara, el nou videojoc de Talpa Games i Undercoders juntament amb els valencians Chibig Studio. L’obra, que arribarà aquest any a ordinadors i consoles i es podrà jugar en català, és un videojoc de plataformes en 3D al més pur estil de Super Mario 3D Word, que agafa tot allò que els seus creadors van aprendre amb Mail Mole per portar-ho a la següent fase amb una capa de pintura plena de colors vívids. Un títol que es pot jugar amb calma, tractant de recollir tots els objectes que hi ha a cada nivell i no caure en cap moment, o bé lluitar contra el rellotge per assolir els reptes amb el mínim temps possible.

Murtop

Si el que us interessa són els videojocs retro, Murtop és la proposta que més s’adiu a les vostres preferències. Aquest títol desenvolupat per Xavi “Hiulit” i publicat per l’editora valenciana Flynn's Arcade beu dels clàssics de l’arcade dels 80 com Bomberman o Dig Dug per oferir un joc de ritme trepidant en què controlarem un conill que escapa dels talps que el persegueixen mentre recull pastanagues. El videojoc, que s’ha elaborat amb programari obert, constarà de 256 fases amb temps límit i filtres d’estètica retro, i el seu desenvolupador ha deixat caure que es podrà jugar en català.

Worldless

Worldless, l’opera prima dels barcelonins Nonames Studios, aconsegueix deixar-nos sense paraules amb la fluïdesa de les seves animacions i l’espectacularitat dels seus efectes de xoc, que conjuguen un estil gràfic diferencial i una atmosfera única. L’obra és un joc de plataformes en 2D amb combats per torns dinàmics, amb els quals anirem guanyant experiència amb la qual fer créixer el nostre personatge amb noves habilitats. El títol està previst per aquest mateix 2023.

Extra: Mika and the Witch’s Mountain

Si bé Mika and the Witch’s Mountain no s’està desenvolupant des de Catalunya, el nou títol dels valencians Chibig Studio té una forta relació argumental amb Koa and the Five Pirates of Mara, atès que comparteixen univers narratiu, i també es podrà jugar en valencià. En aquest cas, encarnem la Mika, una aprenent de bruixa que farà servir la seva habilitat per volar amb l’escombra màgica per explorar les illes que envolten la Muntanya de la Bruixa i per ajudar els seus habitants amb entregues de paquets. El videojoc té en marxa aquests moments una campanya de microfinançament a Kickstarter, que ja gairebé sextuplica els 40.000 euros que demanava inicialment.

Etiquetes