Mediapro obrirà a Barcelona el centre de producció audiovisual urbà més gran d’Europa

La companyia preveu habilitar quatre centres equipats amb tecnologia LED i croma per fer una passa endavant en la creació digital al cinema i la televisió

Categories:

Redacció

Mediapro porta la produccio digital audiovisual a Barcelona amb un macrocentre
Mediapro porta la produccio digital audiovisual a Barcelona amb un macrocentre | Mediapro

El Grup Mediapro crearà quatre centres de producció virtual que combinaran tecnologia LED i croma. Així ha anunciat la companyia el seu pla estratègic per al 2023 i 2024 en el marc de l’Integrated Systems Europe (ISE) a Barcelona, ciutat que acollirà el primer emplaçament. L’espai s’ubicarà a les instal·lacions de la companyia al 22@ i ocuparan un total de 500 m2 amb 235 m2 de pantalles per generar un ambient envolvent entre les parets i el sostre. La proposta es complementa amb un croma per aplicar-hi altres tècniques tecnològiques. La previsió és finalitzar el projecte a finals del pròxim i consolidar el centre de producció audiovisual urbà més gran d’Europa.

La següent localització triada és Nova York amb unes instal·lacions de 1.500 m2, que anirà seguida de dos centres més a Miami i a Madrid. Els quatre casos serviran de prova per a l’aplicació de la tecnologia en tots els centres de producció de Mediapro arreu del món.

La introducció de la producció virtual en el cinema i la televisió ha portat un benefici en termes de creativitat i de reducció de costos. Segons ha assenyalat el soci gestor de Mediapro, Tatxo Benet, a l’ISE, permet recrear “exteriors de manera personalitzada i sense la necessitat de desplaçaments”. Malgrat que els cromes que s’han utilitzat fins ara, juntament amb els retocs de postproducció, ja permetien imitar entorns reals, les noves tecnologies han permès fer una passa endavant cap al realisme i al 3D.

La proposta de l’empresa catalana, tal com ha apuntat, es basa en la tecnologia Unreal Engine per combinar la creació digital amb l’ús d’escenaris i elements físics. Un sistema que, segons un estudi de Sony Pictures, permet reduir les emissions de CO2 entre un 76% i un 80% respecte d’un rodatge convencional.

Etiquetes