UBEAT Live, el nou festival barceloní amb videojocs, ‘influencers’ i esports en realitat augmentada

L’esdeveniment està destinat a la generació Z i se celebrarà entre l’1 i el 3 de juliol al recinte Gran Via de Fira de Barcelona

Categories:

RedaccióACN

Els organitzadors d'UBEAT Live esperen una assistència d'unes 50.000 persones
Els organitzadors d'UBEAT Live esperen una assistència d'unes 50.000 persones | Ethan López (ACN)

El grup Mediapro ha anunciat que entre l’1 i el 3 de juliol celebrarà a l’Hospitalet de Llobregat el UBEAT Live, un festival d’entreteniment batejat amb el nom del canal de televisió homònim que estarà destinat a la generació Z (persones nascudes a partir dels anys 90). La fira tindrà lloc al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona i comptarà amb competicions de videojocs, la presència de reconeguts streamers i influencers d’internet i acollirà el campionat espanyol d’HADO, el primer esport d'equip en realitat augmentada (RA) del món.

Les competicions d’eSports seran un dels plats principals del festival, amb partides d’alt nivell de tota mena de videojocs. El UBEAT Live acollirà una jornada de la Superlliga de League of Legends, en la qual participen la secció del FC Barcelona o Finetwork KOI, l’equip format per Ibai Llanos i Gerard Piqué. Durant la celebració de la fira també es disputarà la final de la VALORANT Regional League Spain, una competició organitzada per la LVP que a la temporada de primavera va reunir més de 100.000 espectadors per programa.

Per la seva banda, el UBEAT Live també serà l’escenari d’aterratge del primer campionat a l’Estat d’HADO. Aquest techsport, nascut el 2014 al Japó, se serveix de la realitat augmentada perquè els jugadors puguin veure elements virtuals afegits al món real i interactuar amb ells, llançant boles d'energia i aixecant escuts màgics per a protegir-se. En el torneig que se celebrarà a Barcelona, dos equips de fins a tres persones han d'enviar, durant 80 segons, tantes boles d'energia com sigui possible a l'equip contrari per sumar la quantitat més gran de punts.

La directora d'Innovació i Nous Negocis del grup Mediapro, Maria Carmen Fernàndez, ha explicat que han escollit Barcelona perquè "és un clar exponent de l'avantguarda en tendències d'entreteniment" i "acull favorablement festivals innovadors". Fernàndez ha desvelat que el preu de les entrades serà de 35 euros, que el festival ocuparà 32.500 metres quadrats del recinte firal i que esperen una assistència de 50.000 persones. La directiva de Mediapro ha volgut remarcar el factor “inclusiu” d’UBEAT Live, deixant clar que volen reflectir totes les realitats culturals i que "tots aquells creadors que es vulguin expressar en català o qualsevol altre idioma ho podran fer".