La Diputació de Girona destina 2,8 MEUR per digitalitzar els municipis més petits

Els ajuts permetran comprar equipaments informàtics, llicències de programari i formació per al personal de l’administració pública

Categories:

Redacció

Els ajuts per digitalitzar l'administració municipal provenen dels fons europeus Next Generation
Els ajuts per digitalitzar l'administració municipal provenen dels fons europeus Next Generation | Thirdman (Pexels)

La Diputació de Girona ha aprovat aquest dimarts una nova línia d’ajuts econòmics amb una dotació de 2.899.042 euros destinada a impulsar la digitalització de l’administració dels municipis més petits de la demarcació. Els diners provenen del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència dels fons europeus Next Generation. “Cada vegada es tendirà més al teletreball i a les reunions virtuals, i el gruix dels ajuntaments tenen problemes per tenir al dia el programari i les eines TIC”, ha explicat el vicepresident i president de la Comissió de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Educació de la Diputació, Albert Piñeira.

La línia d’ajuts es dividirà en dues categories principals. La primera d’elles està orientada als municipis de menys de 5.000 habitants, un total de 187 poblacions, i suposa el gruix dels fons econòmics (més de 2,5 milions). Aquest vessant s’utilitzarà per finançar la compra d’ordinadors portàtils i de llicències d’ús de programaris per fer treball col·laboratiu, a més a més de formació per als responsables del suport informàtic i de la instal·lació de la infraestructura tecnològica.

Per la seva banda, les administracions dels municipis amb una població d’entre 5.000 i 20.000 habitants, un total de 26 localitats, podran fer servir els ajuts per instal·lar una sala per fer reunions en línia i teletreball, amb onze portàtils cadascuna, una pantalla i un projector.