L’Hospital de Figueres, el primer centre sanitari gironí en fer servir robots de neteja autònoms

L’aparell permet estalviar el 80% de l’aigua que s’tulitza amb fregadores tradicionals

Categories:

ACN

El robot permet netejar 100 metres quadrats amb un sol litre d'aigua
El robot permet netejar 100 metres quadrats amb un sol litre d'aigua | Fundació Salut Empordà

L'hospital de Figueres i el centre sociosanitari Bernat Jaume són els dos primers centres sanitaris de la demarcació de Girona en incorporar robots de neteja autònoms. Es tracta d'un aparell que frega els paviments de l'hospital i de la residència i que compta amb sensors i càmeres que aporten precisió en la neteja. A més, té un programa de localització que permet saber per on ha passat.

La Fundació Salut Empordà, que s'encarrega de la gestió d'aquests dos centres sanitaris, assegura que amb el robot podran estalviar un 80% de l'aigua que gastaven amb la fregadora convencional. De fet, la màquina permet netejar 100 m2 amb un sol litre d'aigua, ja que compta amb un sistema de reciclatge de l'aigua que en facilita la reutilització.

L'hospital de Figueres i el sociosanitari Bernat Jaume de la capital alt-empordanesa també són dels primers centres de tot l'Estat espanyol en incorporar aquests robots en la neteja d'espais sanitaris. La fundació ha remarcat que mentre els robots freguen el terra, la resta de treballadors de neteja es podran centrar en zones de difícil accés o també en la neteja de vidres i parets.

Etiquetes