La ‘fintech’ catalana MONEI emetra els primers euros digitals de l’Estat espanyol

La iniciativa està en fase de proves sota la supervisió del Sandbox financer del Banc d’Espanya

Categories:

ACN

El projecte està obert a la ciutadania, que podrà emetre un màxim de 10 euros en la moneda digital EURM
El projecte està obert a la ciutadania, que podrà emetre un màxim de 10 euros en la moneda digital EURM | Immo Wegmann (Unsplash)

El Banc d'Espanya ha autoritzat la fintech catalana MONEI a emetre els primers euros digitals de l’Estat espanyol. La proposta s’emmarca dins l’Espai controlat de proves de l’entitat, l’anomenat Sandbox financer, un entorn creat per testejar innovacions tecnològiques orientades al món financer amb la supervisió de les autoritats.

El projecte de MONEI, que està en fase de proves, consisteix en la creació d’un token vinculat a l’euro anomenat EURM, que tindrà una paritat 1:1 amb la moneda europea. L’objectiu de la companyia catalana és respondre al repte de permetre un flux de diners digitals ràpid i flexible més enllà de les fronteres estatals. “El futur dels pagaments és digital. EURM és la solució paneuropea definitiva que permetrà als ciutadans i empreses del continent enviar i rebre diners instantàniament”, ha assegurat el CEO i fundador de l’empresa, Álex Saiz Verdaguer.

Aquells usuaris que vulguin participar en la prova hauran d'introduir el seu número de telèfon, validar la seva identitat amb un vídeo i carregar el moneder amb euros reals a través de Bizum. Automàticament, es crearan tants EURM com euros reals s'hagin dipositat i ja es podran enviar els EURM a altres usuaris registrats. Els euros representants pels tokens es custodiaran en dos comptes de salvaguarda espanyols com el BBVA i CaixaBank. L’euro digital, que s’ha creat amb les blockchains d’Ethereum i Polygon, es podrà canviar en qualsevol moment i el seu valor no fluctuarà de manera independent. Els primers participants seran persones físiques i podran emetre 10 euros cadascun, de manera que hi ha un potencial de 57 milions d'usuaris d'EURM a l’Estat espanyol.

Etiquetes