Tornen els Premis Sonor, els guardons del pòdcast en català

L’esdeveniment comptarà amb 11 categories i es podran presentar propostes des del 16 de gener fins al 31 de març

Categories:

Redacció

La primera edició dels Premis Sonor va rebre un total de 168 candidatures
La primera edició dels Premis Sonor va rebre un total de 168 candidatures | @lamira (Twitter)

Catalunya Ràdio i el magazín digital La Mira han anunciat la celebració de la segona edició dels Premis Sonor, els guardons dedicats als pòdcastsen català. La celebració torna amb l’objectiu de “consolidar-se com el certamen de referència per reconèixer la bona feina que es fa arreu dels Països Catalans en el món del pòdcast”, segons ha declarat l’editor de La Mira, Joan Camp. La gala se celebrarà a principis de juny i espera una alta participació, després que la primera edició aconseguís un total de 168 candidatures.

L’esdeveniment comptarà amb un total d’11 categories, les mateixes que en la primera edició. Sis d’elles estan centrades en el format i la temàtica del pòdcast (ficció, narrativa no-ficció, entreteniment, conversa, branded content i innovació), mentre que quatre dels guardons aniran dedicats a aspectes específics, com són la realització i el disseny sonor, el guió, la producció i el millor podcàster. Aquests 10 premis seran triats per un jurat format per mitjans i professionals del món de la comunicació, mentre que el darrer guardó, el premi del públic, s’escollirà a partir d’una votació popular que s’activarà entre el 3 i el 30 d’abril.

La convocatòria per presentar-se als Premis Sonors s’obrirà el dilluns 16 de gener, el mateix dia en què es publicaran les bases del concurs a la pàgina web del projecte, i romandrà oberta fins al 31 de març. Per Camp, la celebració d’aquests guardons “és la manera de posar en valor el talent que tenim en aquest àmbit i de fer una aposta decidida pels continguts en llengua catalana”. En la primera edició, que va servir per fer “una primera fotografia del sector”, el programa Berícid Sulfúric va guanyar el premi a millor pòdcast de ficció, mentre que Mòbil, cartera i claus va endur-se el de millor narrativa de no-ficció.

Etiquetes