Colt estrena la via terrestre de la Barcelona Cable Landing Station

La multinacional especialitzada en el sector de les telecomunicacions serà el primer client no marítim de les instal·lacions

Categories:

RedaccióACN

La Barcelona Cable Landing Station va arrancar l'octubre de 2022 amb l'arribada del cable submarí 2Africa
La Barcelona Cable Landing Station va arrancar l'octubre de 2022 amb l'arribada del cable submarí 2Africa | Aina Martí (ACN)

L’empresa d’origen britànic Colt Technology Services, especialitzada en fibra òptica i serveis de xarxa i veu de gran amplada de banda, s’ha convertit en el primer client terrestre que instal·la un punt de connexió a la Barcelona Cable Landing Station de Sant Adrià del Besòs. L’acord contempla que la companyia ofereixi un servei d'interconnexió de centres de dades que connectarà l’estació als grans hubs digitals d’Europa, com són París, Londres i Frankfurt, a més a més de proporcionar una ruta exprés terrestre a altres estacions d'aterratge de cables regionals clau com Lisboa, Bilbao i Marsella.

Amb aquest moviment, la Barcelona Cable Landing Station amplia el negoci de les rutes submarines que ha arrancat amb l'acollida del cable 2Africa, una estructura impulsada per un consorci on participa Meta i que preveu arribar als 45.000 km de llargada. Segons han expressat els gestors de l’estació, l’acord amb la companyia britànica els permet arribar al mercat corporatiu i satisfer les necessitats de les empreses relacionades amb serveis al núvol.

Per la seva banda, el cap d’expansió de xarxa de Colt a Espanya, Christian Scmidt, considera que la península Ibèrica ha esdevingut “un enclavament imprescindible per diversificar la connectivitat” i, així, “evitar la saturació a Europa”. Una estratègia que, assenyala en declaracions a MetaData, “està alineada amb la visió de ser la companyia d’infraestructura digital triada pels líders mundials de la indústria per satisfer la necessitat de connectivitat on, quant i com vulguin”.

En aquest sentit, l’empresa ha desplegat una xarxa de fibra òptica, nodes i connexió a data centers a ciutats com Lisboa, Bilbao, Madrid i Barcelona, mentre que a Catalunya disposa d’una xarxa de 13 punts de connexió a centres de dades. Segons Scmidt, aquests elements permeten mantenir “la convicció d’invertir en el projecte com el primer operador terrestre de l’estació”.

A escala internacional, la multinacional opera a més de 220 ciutats de més de 30 països, des de les quals connecta més de 1.000 centres de dades i més de 31.000 edificis.