El cable submarí més llarg del món ancora a Sant Adrià del Besòs

El 2Africa està construït per Meta i enllaçarà l’Àfrica, l’Àsia i Europa per oferir connectivitat internacional a 3.000 milions de persones

Categories:

RedaccióACN

El 2Africa és el primer dels vuit cables que la Barcelona Cable Landing Station té previst rebre en els pròxims 10 anys
El 2Africa és el primer dels vuit cables que la Barcelona Cable Landing Station té previst rebre en els pròxims 10 anys | @BarcelonaCLS (Twitter)

El cable submarí de fibra òptica construït pel consorci 2Africa, del qual forma part Meta, ha ancorat aquest dimarts a la Barcelona Cable Landing Station gestionada per AFR-IX Telecom a Sant Adrià del Besòs. Un cop completat el seu desplegament, es preveu que tingui 45.000 km, el més llarg desplegat al món fins al moment. Aquesta longitud li permetrà enllaçar l’Àfrica, l’Àsia i Europa i oferir connectivitat internacional a aproximadament 3.000 milions de persones, que representen el 36% de la població mundial.

L'operació l'ha liderat AFR-IX Telecom, que ha invertit 10 milions d'euros per construir l'estació de cables submarins de Sant Adrià del Besòs, que es va inaugurar el passat 13 d’octubre. El seu conseller delegat, Norman Albi, ha valorat la proximitat de la infraestructura amb la capital catalana: "L'elecció d'aquest emplaçament és una mostra dels avantatges competitius de Barcelona com a punt d'aterratge clau en el Mediterrani".

El recinte de Sant Adrià acollirà fins a vuit cables de fibra òptica submarina, que permetran enllaçar connexions procedents de l'Àsia, l'Àfrica i el Mediterrani amb els Estats Units. És la segona estació de l'Estat d'aquestes característiques, després de la de Bilbao, i té com a objectiu ser una alternativa a la instal·lació de Marsella, que és el port tradicional pels cables que provenen d'Àfrica i Àsia i ara rep una quinzena de connexions. Abans de finals d'any s'espera que la Barcelona Cable Landing Station rebi el segon cable submarí després del 2Africa, mentre que els pròxims 10 anys es preveu l’arribada d’un total de vuit cables internacionals.