Catalunya rebrà 18 MEUR per ampliar la xarxa de banda ampla d’alta velocitat

El govern espanyol calcula que la mesura beneficiarà prop de 50.000 llars i empreses del Principat

Categories:

ACN

L'Estat distribuirà 245 MEUR arreu del territori a través de 50 projectes presentats per les teleoperadores per cobrir zones blanques i zones grises
L'Estat distribuirà 245 MEUR arreu del territori a través de 50 projectes presentats per les teleoperadores per cobrir zones blanques i zones grises | Possessed Photography (Unsplash)

Catalunya rebrà 18,19 milions d'euros per ampliar la xarxa de banda ampla ultraràpida d'almenys 100 megabytes per segon, d’acord amb la resolució aprovada pel Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital. El govern espanyol preveu distribuir 244,61 milions arreu de l'Estat, amb la voluntat que aquest tipus de connexió arribi a més de 700.000 llars i empreses. Al Principat s'estima que el nombre de beneficiaris serà de 50.526.

La resolució definitiva adjudica els 244,61 milions esmentats a 50 projectes dels 159 que s’han presentat. L'extensió de xarxes de comunicació d'alta velocitat forma part de les inversions previstes pel govern estatal en el marc del Pla de Recuperació i l'agenda Espanya Digital 2026.

La majoria de projectes afecten les denominades zones blanques, és a dir, àrees sense cobertura de xarxes d'almenys 30 megabytes per segon, ni plans perquè en tinguin en els pròxims 3 anys. També hi ha projectes a zones grises, aquells territoris sense cobertura de banda ampla ultraràpida o de previsions perquè en tinguin en el mateix període de temps per part d'un sol operador.