Google Meets i Classroom es preparen per a un nou curs escolar més virtual

El gegant tecnològic millora les funcionalitats de les seves solucions per adaptar-les a les necessitats d’alumnes i professors

Categories:

Redacció

Google actualitza Meets i Classroom perquè siguin una eina de suport per als alumnes i professors
Google actualitza Meets i Classroom perquè siguin una eina de suport per als alumnes i professors | Google

La possibilitat d’un nou curs escolar amb classes virtuals a causa de la covid-19 ha fet que Google treballi en les solucions Meet i Classroom per oferir noves funcionalitats enfocades al sector educatiu. La companyia de Mountain View ha anunciat que a partir del setembre reforçarà les possibilitats d’ambdues aplicacions perquè s’adaptin millor a les necessitats d’alumnes i professors.

Google Meets: s’acosta a Zoom

Els professors tindran més control sobre les sessions virtuals, amb capacitat per donar per acabada la reunió quan es doni per finalitzada la classe, deshabilitar el xat i acceptar o denegar l’entrada d’usuaris. L’eina també inclourà la possibilitat de veure les pantalles de fins a 49 participants, per poder visualitzar tots els alumnes, com ja fa Zoom; i l’opció de gravar les lliçons i compartir-les durant 30 dies.

A partir de l’octubre també arribaran nous fons interactius, seguiment d’assistència i sessions paralel·les. Al desembre esperen tenir habilitada la possibilitat de demanar torn de paraula i la de formular preguntes i respostes sense interrompre els companys de classe.

Google Classroom: més ajuda i control

L’empresa vol donar un cop de mà als alumnes amb un nou panell que detalli qüestions clau de les classes i deures, amb una segona versió personalitzada per al professor.

La solució permetrà als docents enviar enllaços d’unió a classes particulars, detectar plagis i mètriques amb l’objectiu de monitorar els avenços i seguiment de les sessions virtuals amb els alumnes.