Steam ja permet filtrar els videojocs disponibles en català

A partir d’ara serà més fàcil trobar els jocs d’ordinador disponibles en la llengua

Redacció

En l'actualitat hi ha almenys 123 videojocs que incorporen el català a Steam
En l'actualitat hi ha almenys 123 videojocs que incorporen el català a Steam | MetaData

Steam, la principal botiga virtual de videojocs per ordinador, ha habilitat la possibilitat de filtrar jocs en funció dels idiomes que incorpora, entre els quals es troben el català, el gallec i el basc, entre altres. La plataforma va incloure aquestes llengües a finals d’agost, però fins ara era una opció que només es podia visualitzar dins la pàgina de cada joc, i no buscar a través d’aquesta característica.

Tanmateix, és possible que a la vostra aplicació de Steam pugueu filtrar per idioma, però no us aparegui el català entre les opcions llistades. Per activar-lo, cal accedir a Detalles de la cuenta, dirigir-se a Preferencias de idioma i seleccionar el català entre els idiomes addicionals per al contingut dels jocs. Ho podeu fer tant des del programari de l’ordinador com des de l’aplicació per a mòbils. Cal mencionar que el català només es troba disponible per indicar que els videojocs l’inclouen com a alternativa lingüística, però la plataforma no té la interfície traduïda.

La inclusió del català a Steam permet a les desenvolupadores de videojocs indicar que les seves obres inclouen la llengua com a opció idiomàtica, una característica que fins fa poc no es podia assenyalar, malgrat que el joc sí que estigués en català. En l’actualitat, la plataforma llista un total de 123 videojocs disponibles en català, entre els quals destaquen títols com Endling – Extinction is Forever, Factorio, Aragami 2 o Dicey Dungeons. Els podeu consultar tots en aquest enllaç.