L’Hospitalet es postula per acollir l’Agència Espacial Espanyola

El municipi és l’únic canditat català i competirà amb ciutats com Sevilla, Elx, Terol o Lleó

Categories:

Redacció

La futura Agència Espacial Espanyola ocuparà 3.000 metres quadrats i tindrà una plantilla de 70 treballadors
La futura Agència Espacial Espanyola ocuparà 3.000 metres quadrats i tindrà una plantilla de 70 treballadors | Jorge Franganillo (Wikimedia Commons)

L’Hospitalet de Llobregat ha presentat la seva candidatura per convertir-se en la seu de la futura Agència Espacial Espanyola, una institució emmarcada dins del PERTE Aeroespacial que preveu mobilitzar uns 4.500 milions d’euros dels Fons europeus Next Generation d’aquí al 2025. El municipi barcelonès serà l’única ciutat catalana que es presentarà a aquesta convocatòria i compta amb el suport de la Generalitat.

Les instal·lacions que acolliran l’Agència Espacial Espanyola tindran unes dimensions de 3.000 metres quadrats i està previst que comenci a operar durant el primer trimestre de 2023, amb una plantilla de 70 treballadors. El projecte vol revitalitzar la indústria aeroespacial de l’Estat i ja disposa de més de 10 candidatures de municipis d’arreu d’Espanya, entre els quals es troben León, Teruel, Tres Cantos (Madrid), Ciudad Real, Elx, Sevilla, San Javier (Múrcia), Huelva, Las Palmas de Gran Canaria o Tenerife. El termini per presentar candidatures es tancarà el dissabte 5 de novembre i la decisió final la prendrà el Consell de Ministres.

Segons es disposa en el BOE, l’espai que albergarà la nova Agència Espacial Espanyola haurà de tenir accés a la xarxa de transport públic, especialment als trens d’alta velocitat (AVE), a més a més de situar-se a menys d’una hora de distància d’un aeroport internacional. Totes són condicions que compleix l’Hospitalet de Llobregat, així com la disponibilitat d’un nombre elevat de places hoteleres, tal com ha incidit el primer tinent d’alcaldia del municipi, Francesc Belver: "És una oportunitat vinculada als llocs de feina i a l'activitat econòmica i això és el que sempre hem treballat en el desenvolupament de la zona sud de la Gran Via, una zona molt ben posicionada pels seus enllaços amb el port i l'aeroport".

Etiquetes