WhatsApp cau a tot el món durant gairebé dues hores

L’aplicació presenta problemes a l’hora d’enviar i rebre missatges a altres usuaris

Redacció

L'aplicació no funciona a Espanya des de les 8:52 del matí
L'aplicació no funciona a Espanya des de les 8:52 del matí | Alfredo Rivera (Pixabay)

WhatsApp, la principal aplicació de missatgeria per telèfons mòbils a l’Estat espanyol, ha sofert una caiguda dels seus serveis arreu del món durant el matí d’aquest dimarts. A Espanya, els primers informes s’han detectat a les 8:52 del dimarts 25 d’octubre, d’acord amb el portal especialitzat Downdetector, i el servei s’ha començat a recuperar al voltant de les 11 del migdia.

A les 9:32 del matí, Downdetector ja havia recollit més de 30.000 informes d’usuaris que no poden fer servir l’aplicació. En el moment en què s’ha escrit aquest article, es desconeixen les causes d’aquesta caiguda dels serveis. Segons l’agència internacional Reuters, un portaveu de Meta ha declarat que són conscients que “actualment algunes persones tenen problemes per enviar missatges” i que estan treballant per “restaurar WhatsApp per a tothom al més aviat possible”.

Els primers informes a Espanya s’han detectat a les 8:52 del matí | Imatge: Downdetector

La preponderància de WhatsApp a l’Estat espanyol és més que notòria: un 87% de la població fa servir l’aplicació segons un estudi de la consultoria IAB Spain, la qual cosa la converteix en l’app més popular del país, seguida de lluny per Facebook, YouTube i Instagram. La darrera caiguda important del servei a Espanya es va produir ara fa un any, a principis d’octubre de 2021, quan un “canvi de configuració defectuós” en els encaminadors de Meta va provocar que tant l’aplicació de missatgeria com Facebook i Instagram no estiguessin disponibles durant sis hores a escala mundial.