AE Innova exporta sensors autònoms al Japó

La companyia egarenca instal·larà la seva solució en màquines rotatives, bombes i compressors d’una planta química de CBC Group

Categories:

ACN

AE Innova produeix els seus dispositius amb proveïdors locals i els munten des d'una planta de Terrassa
AE Innova produeix els seus dispositius amb proveïdors locals i els munten des d'una planta de Terrassa | AE Innova (LinkedIn)

L’empresa egarenca AE Innova, especialitzada en solucions destinades a la indústria 4.0, s'ha introduït al mercat japonès amb la instal·lació dels seus sensors autònoms sense cables per al manteniment de maquinària industrial en una planta química. La companyia ha arribat a un acord amb CBC Group per proveir-la d'una desena de dispositius, que no tenen bateria i funcionen aprofitant l'escalfor de l'entorn industrial.

El dispositiu desenvolupat per AE Innova s'instal·larà a les màquines rotatives, bombes i compressors d'una de les plantes químiques de CBC Group al Japó, un conglomerat empresarial que reuneix negocis en sectors com la química, l'electrònica, l'automoció o la salut. Aquests sensors monitoren les vibracions de la maquinària i permeten fer un manteniment predictiu alertant de quan es produirà la fallada per tal d'evitar els riscos i costos que suposaria aturar el procés productiu.

D'entrada, AE Innova ha rebut una primera comanda de CBC Group per instal·lar una desena dels seus dispositius en una de les seves plantes químiques, amb la voluntat d'acabar-ho estenent a més instal·lacions del grup. Aquest acord inicial ha estat fruit de la participació de l'empresa egarenca en un programa especial per presentar solucions innovadores d'empreses emergents a potencials clients i inversors japonesos, on va accedir de la mà d'ACCIÓ.

AE Innova produeix els seus dispositius de forma íntegra amb proveïdors locals i el muntatge es fa en una planta de Terrassa. Els aparells s'han testejat de forma pilot amb resultats exitosos a 15 instal·lacions industrials de l'Estat i, a més, l'empresa també ha tancat un acord per començar a distribuir-lo a la zona del Golf Pèrsic. Per tal d'impulsar l'entrada de la seva tecnologia al mercat europeu, la companyia catalana està immersa en una ronda de finançament amb l'objectiu de captar cinc milions d'euros, dels quals un ja està compromès per la Comissió Europea, que inverteix en l'empresa a través de l’European Innovation Council.