Quatre apps per organitzar les tasques de la llar

Tant si es tracta de cuinar com de netejar o fer la compra, el mòbil té les millors eines per assignar i recordar tot el que tenim pendent

Redacció

Les apps al mòbil s'han convertit en una bona eina per portar el control de les tasques de la llar i de la llista de la compra
Les apps al mòbil s'han convertit en una bona eina per portar el control de les tasques de la llar i de la llista de la compra | Big Oven

Anar a comprar, cuinar, fer la neteja, posar rentadores, planxar... la llista de tasques pendents a casa no s’acaba mai i sovint costa tenir present totes i cadascuna de les activitats que s’han de dur a terme. El paper i el bolígraf sempre ha estat el millor aliat per fer llistes, però el mòbil s’ha convertit en una bona eina per substituir-les i, a més a més, afegir-hi coses tan útils com alarmes i la possibilitat de designar la tasca a una altra persona. I és que les apps ens han permès organitzar-nos la vida professional, però també la personal, i això inclou des d’un calendari amb les tasques de la llar pendents fins a una llista de la compra virtual capaç de portar el control de què falta al rebost.

Any.do

Aquesta aplicació pot ser l'eina perfecta per compartir amb tots els membres de la llar les tasques pendents a cada. La plataforma permet organitzar a través d'un calendari totes les feines diàries i setmanals, tant les rutinàries com les ocasionals. Així, si es vol planificar el moment d'anar a comprar, es pot afegir com a activitat anar al supermercat, crear una llista de productes i etiquetar la persona encarregada de fer-ho.

L'aplicació també permet programar activitats com dedicar temps a llegir o a fer esport, o enviar algun email o fer una trucada important. A més a més, espot integrar amb el calendari de Google i d'iOS perquè totes les tasques quedin reflectides en l'agenda personal. També compta amb la funció d'activar alarmes a la persona encarregada de cada feina pendent perquè no se n'oblidi.

Disponible per a Android i iOS.

Big Oven

Entre la planificació habitual de casa es troba la de preparar el menú de la setmana. Big Oven es presenta com un espai on consultar receptes amb els ingredients que tenim a la nevera o el temps disponible per tal d'organitzar els àpats dels pròxims dies. Un cop s'han seleccionat les propostes, l'app crea una llista de la compra amb els ingredients necessaris per facilitar la feina. Les receptes també es classifiquen segons si es consideren millors per a l'esmorzar, el dinar o el sopar, i queda detallat el pas a pas perquè ningú es perdi en l'elaboració.

Tota la informació queda reflectida al calendari, disponible per a qualsevol membre de la família que tingui accés a l'aplicació. Així, potser, s'acabarà menjar dos dies seguits el mateix i escoltar la clàssica pregunta de: "Què dinem avui?".

Disponible per a Android i iOS.

Sweepy

Seguint l'esquema d'Any.do, la proposta de Sweepy és una eina centrada en la neteja de la llar i en l'organització de totes les persones que hi viuen. La plataforma permet incloure tantes persones com es vulgui, assignar espais o objectes per netejar i etiquetar qui és l'encarregat del seu manteniment.

El seu valor afegit és que converteix una feina tan feixuga com aquesta en un joc. Cada tasca té una qualificació que va d'acord amb la dificultat i el temps d'execució per motivar esmerçar-s'hi i guanyar punts. Així, cada tasca pendent es converteix en un repte; i a més reptes, més possibilitats de ser el guanyador.

Disponible per a Android i iOS.

Out of Milk

Igual que Big Oven se centra en la cuina o Sweepy en la neteja, Out of Milk és l'app per a la llista de la compra. Altres plataformes ja integren aquesta funcionalitat, fins i tot s'utilitza el bloc de notes del mòbil com a tal, però aquesta aplicació aporta elements com el reconeixement de veu o autocompletar textos amb paraules que ja hem utilitzat.

Les llistes de la compra que es poden crear va més enllà d'apuntar el producte que falta, sinó que permet anotar el nombre d'unitats a comprar i el preu que habitualment paguem per tal d'obtenir un resultat final provisional del cost que tindrà aquell tiquet. També permet repassar què queda al rebost a través de compres anteriors i periodicitat d'adquisició de certs aliments.

S'hi pot accedir també des de la versió web per tenir en tot moment la llista a mà.

Disponible per a Android i iOS.

Etiquetes