Meta presenta les ulleres amb què vol fer realitat el seu metavers

Les Quest Pro són uns dispositius de realitat mixta que costaran 1.799 euros i integraran les eines col·laboratives i d’oci de Microsoft

Categories:

Redacció

Les Meta Quest Pro tindran una memòria de 12 GB de RAM i una capacitat d’emmagatzematge de 256 GB
Les Meta Quest Pro tindran una memòria de 12 GB de RAM i una capacitat d’emmagatzematge de 256 GB | Meta

Meta llançarà el pròxim 25 d’octubre les Meta Quest Pro, unes ulleres de realitat mixta que costaran 1.799,99 euros i pretenen ser el hardware de referència per accedir al metavers, segons ha presentat la companyia en l’esdeveniment virtual Meta Connect 2022. El dispositiu dona el relleu a les Meta Quest 2, que en l’actualitat tenen un preu de 449,99 euros, i entre les principals novetats destaca un gran acord amb Microsoft.

Les Meta Quest Pro seran el primer dispositiu que farà servir la plataforma Qualcomm Snapdragon XR2+, un nou xip especialitzat en realitat virtual, augmentada i mixta que permetrà processar imatges amb menys de 10 mil·lisegons de latència i que serà compatible amb gravació de vídeo 8K a 60 frames per segon de 360 graus. Les ulleres tindran una memòria de 12 GB de RAM i una capacitat d’emmagatzematge de 256 GB, a més a més d’augmentar els píxels per polzada de les Quest 2 en un 37%. Així mateix, el nou hardware serà compatible amb tot el catàleg d’aplicacions dels seus predecessors.

Pel que respecta al software, Meta ha fet un repàs sobre l’estat de la seva botiga virtual, que ja supera les 400 aplicacions. Segons ha anunciat la companyia, els usuaris han gastat en conjunt més de 1.500 milions de dòlars, amb grans èxits com The Walking Dead: Saints & Sinners o Resident Evil 4. En l’àmbit dels videojocs, l’empresa ha comunicat que pròximament arribaran Marvel’s Iron Man VR, que va ser llançat originalment per PlayStation VR, i Among Us VR, a més a més de la plataforma de videojocs al núvol de Microsoft, Xbox Cloud Gaming.

Tanmateix, la col·laboració amb Microsoft destaca especialment en el context laboral. La plataforma Meta Horizon Workrooms, l’espai per treballar del metavers de l’empresa, incorporarà una nova versió de Teams adaptada a la realitat virtual, que al seu torn introduirà els avatars en 3D de Meta. Aquest acord permetrà que els usuaris puguin unir-se a reunions de Teams directament des de Workrooms, així com treballar amb totes les eines de Microsoft 365 (Word, Excel, PowerPoint, Outlook...) des de les ulleres de realitat augmentada. Addicionalment, Workrooms també serà compatible pròximament amb Zoom, a la qual es podrà accedir de manera similar que a Teams.