Meta, equivocada amb la seva estratègia del metavers?

Experts situen les pautes de la companyia de Mark Zuckerberg com errònies i auguren un canvi de paradigma amb l’entrada d’Apple en l’entorn

Categories:

Redacció

El concepte de metavers es va originar el 1991
El concepte de metavers es va originar el 1991 | Pixabay

Malgrat que Mark Zuckerberg no va inventar el terme 'metavers', ni tan sols el maquinari de realitat virtual utilitzat per accedir a aquest, sí que va consolidar l'actual ús que es dona a aquesta paraula. Ho va fer en la mateixa conferència en la qual donava a conèixer el canvi de nom de l'empresa matriu de Facebook, d'aquest a Meta, en una clara referència al metavers. Va definir aquest entorn immersiu com la futura interfície d'Internet i va anunciar que, d'ara endavant, la seva companyia posarà tot l'esforç a construir tant el metavers en si, com els dispositius i programari necessari per a accedir a aquest nou paradigma d'interacció.

Però ho està fent bé Meta? Segons IDC, no segueix una estratègia adequada, i això fa que les mirades se centrin en el que podrà fer Apple quan entri en aquest segment. Concretament, l'anàlisi de la consultora se centra en el maquinari d'ulleres/cascos de realitat virtual, un sector que ha crescut espectacularment en vendes (un 241,6% des del primer trimestre de 2021), i del qual Meta captura un 90% amb el seu popular model Quest 2, però subvencionant els preus, reduint amb això el seu marge de beneficis.

El gerent de recerca de la divisió de mobilitat i dispositius de consum d'IDC, Jitesh Ubrani, explica que aquesta estratègia és insostenible a llarg termini. No obstant això, també assenyala el futur llançament d'unes ulleres de VR per part de Meta, orientades al seu ús en entorns professionals, i amb les quals el model de negoci de la companyia ja sembla incloure els beneficis.

Per als analistes d'IDC, l'any clau per a la realitat virtual i, per tant, per al metavers, serà el 2023, ja que en aquest any veurà la llum una nova generació d'ulleres/cascos de les principals companyies fabricadores: Meta, Pic, i Sony, però també d'Apple, que preveuen llançarà al mercat les seves primeres ulleres que podrien ser mixtes (realitat virtual/realitat augmentada).

Del producte d'Apple, que podria marcar l'esdevenir del segment, des d'IDC afirmen que serà exclusiu, almenys en aquesta primera iteració, dirigit a un públic molt fan de la companyia de la poma mossegada.

Etiquetes