Creen dues eines per fomentar la digitalització d’entitats d’economia social i solidària

Un grup de recerca de la UOC ha ideat un test d’autoavaluació i una sèrie de formacions tecnològiques dividides en vuit mòduls

Categories:

Redacció

Ambdues eines són gratuïtes i obertes a qualsevol persona o entitat
Ambdues eines són gratuïtes i obertes a qualsevol persona o entitat | Andrew Neel (Pexels)

El grup de recerca Dimmons de l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3) de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha creat dues eines per impulsar la digitalització de les entitats de l’economia social i solidària (ESS). La iniciativa s’emmarca dins del programa Matchimpulsa de la Càtedra Barcelona UOC en Economia Digital i té la voluntat de facilitar l’accés a l’economia digital d’aquestes organitzacions.

La primera eina s’anomena digitESSt i consisteix en un test en línia de 20 minuts de durada que permet a les organitzacions conèixer el seu grau de maduresa digital. Es divideix en nou blocs diferents, en què es llancen diferents preguntes breus per avaluar la situació de l’entitat. La UOC pretén integrar aquest test dins de la incubadora Hubbik, especialitzada en projectes d’e-learning, i es complementarà amb l’oferiment d’assessorament personalitzat per part de Barcelona Activa.

L’altra proposta de Dimmons és digiDieta, una sèrie de formacions en línia i gratuïtes que s’ofereixen en funció dels resultats del digitESSt. El programa és de lliure accés i té vuit mòduls diferents: tecnologia, organització, feminisme, enxarxament, alimentació sostenible, finançament, sostenibilitat i màrqueting i comunicació. Cadascun disposa de lliçons específiques, recursos addicionals i un test opcional per avaluar els coneixements.

La campanya per fomentar la utilització d’aquestes dues eines es mantindrà fins al 30 de novembre. Els resultats assolits d’ambdues iniciatives s’anonimitzaran i s’empraran per fer una diagnosi col·lectiva sobre l’estat de digitalització de l’ESS a Barcelona, que es publicarà en obert durant la primavera de 2023.