Apple apujarà els preus de la seva botiga virtual

La mesura s’aplicarà a partir del 5 d’octubre i afectarà tots els països de la Zona Euro

Categories:

Redacció

Les aplicacions que costaven 0,99 euros ara valdran 1,19 euros, mentre que les de 9,99 euros s'incrementaran fins als 11,99 euros
Les aplicacions que costaven 0,99 euros ara valdran 1,19 euros, mentre que les de 9,99 euros s'incrementaran fins als 11,99 euros | PhotoMIX Company (Pexels)

Apple ha anunciat un increment dels preus de les aplicacions de pagament i de les compres dins de les apps a partir del pròxim 5 d’octubre. La mesura afectarà tots els països de la Zona Euro, així com Xile, Egipte, el Japó, Malàisia, el Pakistan, Polònia, Corea del Sud, Suècia i el Vietnam.

Quan els desenvolupadors pengen una aplicació de pagament a l’Apple Store, han d’escollir una tier de preu pel seu producte, fixada per la companyia. Així, la tier 0 és pel programari gratuït, la tier 1 costa 0,99 euros, la tier 2 1,99 euros... Amb la nova tarifa de preus, el canvi varia molt en funció de la categoria en qüestió. A efectes pràctics, les apps i compres integrades que tenien un cost de 0,99 ara seran d’1,19 euros, 20 cèntims més, mentre que les que costaven 4,99 ara s’incrementaran als 5,99 euros, i les de 9,99, als 11,99 euros.

La companyia només ha especificat el motiu d’aquest moviment en el cas del Vietnam, que justifiquen amb les noves regulacions fiscals del país. En la resta de territoris, la causa no és pública, però cal tenir en compte el tipus de canvi entre l’euro i el dòlar ha arribat a la paritat per primera vegada des de fa 20 anys, raó per la qual moltes empreses estan ajustant els seus preus. De fet, la mateixa Apple ja ha incrementat el cost dels nous iPhone 14, que van dels 1.000 als 2.100 euros.