Apple presenta el nou iPhone 14

El telèfon mòbil es llançarà en quatre models diferents amb preus que van des dels 1.000 fins als 2.100 euros

Categories:

Redacció

Els nous telèfons mòbils d'Apple es podran reservar a partir del 9 de setembre
Els nous telèfons mòbils d'Apple es podran reservar a partir del 9 de setembre | Apple

La nova generació d’iPhone ja és una realitat. Apple ha presentat en el seu esdeveniment Far Out les novetats que protagonitzaran el seu catàleg del curs 22/23, amb l’iPhone 14 com a estrella principal. La nova versió del telèfon mòbil es comercialitzarà en quatre edicions diferents, amb una forquilla de preus que va des dels 1.009 euros del model bàsic fins als 2.100 euros de l’iPhone 14 Pro Max amb 1 TB d’emmagatzematge. Els dispositius es podran començar a reservar a l’Estat espanyol a partir del divendres 9 de setembre a les 14:00 hores.

El nou iPhone 14 manté un disseny continuista amb el seu predecessor amb petites millores tècniques. El dispositiu continua incorporant el xip A15 Bionic, però aquesta vegada amb cinc nuclis en lloc de quatre. Repeteix també la pantalla OLED Super Retina XDR amb la mateixa resolució, però ampliant la mida fins a les 6,1 polzades, 6,7 en el cas de l’iPhone 14 Plus, que es diferencia primordialment per aquesta característica. Pel que fa a la càmera, compta amb un sistema dual que fa servir un sensor principal de 12 megapíxels amb estabilització òptica (per evitar fotos mogudes) i un gran angular secundari amb la mateixa capacitat. Apple explica que el sensor ha augmentat de mida, la qual cosa permet millorar les fotografies nocturnes un 49%. El disseny també manté el notch (l’osca de la part superior on se situa la càmera frontal) i promet una durada de bateria de fins a 20 hores de reproducció de vídeo. Es comercialitza en cinc colors (blau, vermell, porpra, negre i blanc) i tres opcions de disc dur (128 GB, 256 GB i 512 GB).

L'iPhone 14 i l'iPhone 14 Plus mantenen el xip A15 Bionic, però l'iPhone 14 Pro estrena el nou A16 Bionic, que és un 20% més eficient

La versió millorada del telèfon són l’iPhone 14 Pro i l’iPhone 14 Pro Max, que es diferencien entre ells per la mida de la pantalla (novament, 6,1 i 6,7 polzades). Aquests dispositius fan servir el nou processador d’Apple, l’A16 Bionic de quatre nanòmetres, el qual promet una eficàcia un 20% superior a l’A15. La càmera principal fa servir un sensor de 48 megapíxels i està acompanyat per dos secundaris de 12 megapíxels, un gran angular i un teleobjectiu. Visualment, la gran diferència amb el model bàsic és l’absència del notch, que substitueix per un nou sistema de notificacions flotants anomenat Dynamic Island que adaptarà la mida dels avisos perquè siguin menys intrusius. El preu base de l’iPhone 13 Pro són 1.319 euros (1.469 en el cas de la versió Max), que s’incrementa en funció de la capacitat d’emmagatzematge, que en aquest model arriba fins a 1 TB.

Totes les versions del nou iPhone 14 arribaran amb iOS 16, l’actualització del sistema operatiu d’Apple que es llançarà el 12 de setembre per a tots els telèfons mòbils de la companyia a partir de l’iPhone 8.

Etiquetes