Barcelona Activa reforça l’estratègia per reduir la bretxa digital

L’entitat llança una nova línia d’ajudes per arribar als assalariats de 41 a 54 anys, el col·lectiu que registra més dificultat per adaptar-se a l’entorn tecnològic

Categories:

ACN

Barcelona Activa llança més línies d'actuació per reduir la bretxa digital en la població entre 41 i 54 anys
Barcelona Activa llança més línies d'actuació per reduir la bretxa digital en la població entre 41 i 54 anys | Gregor Meier / Unsplash

Barcelona Activa ha reforçat la formació tecnològica per tal de lluitar contra la bretxa digital, que ja se situa en el 9,5% i qu eés especialment acusada entre els assalariats d’entre 41 i 54 anys. Aquest nou perfil ha mostrat durant la pandèmia del coronavirus la necessitat d’adaptar-se a un entorn cada vegada més exigent amb les habilitats tecnològiques en entorns professionals i quotidians.

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa a través de l’entitat d’impuls a l’emprenedoria i la digitalització noves línies d'actuació en l'àmbit de la capacitació tecnològica. D'una banda, la virtualització de la formació durant la covid-19, a través de les Aules Virtuals, amb l'objectiu de garantir el coneixement de les habilitats tecnològiques necessàries en el context actual. D'altra banda, la priorització de la formació presencial, en el moment que les circumstàncies així ho permetin, per aquells col·lectius que no tenen accés a la xarxa i que han quedat més aïllats durant la crisi.

També s'ha incorporat l'alfabetització digital a tots els programes d'ocupació, donada la seva rellevància a l'hora de buscar feina. En aquest sentit, factors com l'edat, el sexe, els estudis, l'ocupació, la renda, el barri on viuen o la nacionalitat, no han de ser un obstacle per als barcelonins i barcelonines per adquirir la plena capacitació digital.

Paral·lelament, des del Cibernàrium, el servei de divulgació i capacitació tecnològica de Barcelona Activa i impulsor de l'ecosistema digital a la ciutat, s'han implementat cursos, tallers i masterclasses de formació en TIC a un nivell bàsic, avançat i especialitzat, de manera gratuïta.