Danone obre un nou ‘hub’ tecnològic a Barcelona

Les instal·lacions s’especialitzaran en anàlisi de dades i tecnologies de la informació i preveuen estar operatives a finals de 2022

Categories:

Redacció

L'empresa ubicarà el 'hub' a la seva seu del carrer Buenos Aires, a prop de la Plaça de Francesc Macià
L'empresa ubicarà el 'hub' a la seva seu del carrer Buenos Aires, a prop de la Plaça de Francesc Macià | muammerokumus (Flickr)

La multinacional francesa Danone, especialitzada en la producció d’aliments làctics, impulsarà un nou hub a Barcelona centrat en les tecnologies de la informació i en l’anàlisi de dades. Es tracta de la primera instal·lació d’aquestes característiques que la companyia obrirà a l’Estat espanyol i se suma als centres homònims de Mèxic, Malàisia, França i Polònia, que va inaugurar el 2021.

El nou hub s’ubica en l’actual seu corporativa del grup Danone a Barcelona, al carrer de Buenos Aires, i donarà feina a uns 35 professionals provinents d’arreu del món. El centre ja està en funcionament i ha captat nou treballadors des de seus de l’empresa en altres països, però la previsió és que estigui totalment operatiu a finals d’any, raó per la qual en aquests moments estan buscant nous perfils tecnològics. “Volem que el 2025 la tecnologia i les dades es converteixin en els grans diferenciadors estratègics de Danone: per això hem accelerat la consolidació d'aquest hub a Barcelona on es coordinaran projectes digitals que escalaran a nivell global”, ha declarat el director de l’àrea d’IT & Data de Danone Iberia, Nicolas Cosqueric.

L’objectiu de les noves instal·lacions serà impulsar la transformació digital de la multinacional a la península Ibèrica a través de les tres àrees de negoci on opera al territori: els productes làctics i vegetals, les aigües minerals i la nutrició especialitzada per a adults i nounats. ““Fa anys que innovem en totes les àrees del nostre negoci, però ara necessitem accelerar la digitalització amb un espai que comptarà amb persones de diferents nacionalitats on podran créixer, desenvolupar-se professionalment i estar a càrrec de projectes digitals que lideraran les estratègies de la companyia en un futur pròxim”, rebla Cosqueric.

A Catalunya, Danone ocupa uns 900 treballadors repartits entre la seu central de Barcelona i les fàbriques de Parets del Vallès (Vallès Oriental), especialitzada en lactis i proteïnes alternatives vegetals, i de Sant Hilari Sacalm (Selva), centrada en la producció aigua mineral.