Les biblioteques gironines aposten per la divulgació tecnològica

El projecte BiblioSTEAM oferirà conferències i tallers de robòtica i programació orientats als més joves

Categories:

Redacció

Els tallers formatius estan orientats a infants i joves d'entre 6 i 16 anys
Els tallers formatius estan orientats a infants i joves d'entre 6 i 16 anys | Diputació de Girona

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona ha presentat BiblioSTEAM, una iniciativa que busca ampliar el coneixement tecnològic i científic de la ciutadania a través de conferències divulgatives i tallers pràctics. La primera edició del projecte començarà el 9 de setembre i s’allargarà durant tota la tardor en sis biblioteques de les comarques gironines: la Jaume Vicens i Vives (Roses), la Pere Caner i La Cooperativa (Calonge i Sant Antoni), la Manuel Vilà i Dalmau (Tossa de Mar), la Joan Vinyoli (Santa Coloma de Farners) i la Lluïsa Duran (la Bisbal d’Empordà).

El primer element del projecte és el cicle de conferències divulgatives. El programa contempla un total de cinc xerrades que tractaran temes com l’ètica tecnològica, els efectes del canvi climàtic als pols o les darreres novetats de la ciència astronòmica. Tots els actes estaran conduïts per professionals catalans i arribaran de manera itinerant a les cinc poblacions que participen en la iniciativa (les biblioteques de Calonge i Sant Antoni es repartiran les xerrades). Les conferències seran gratuïtes i sense inscripció prèvia.

A partir del mes d’octubre, el Servei de Biblioteques començarà a impartir els tallers de robòtica i programació, que estaran adreçats a infants i joves d’entre 6 i 16 anys. Aquestes formacions, gratuïtes però amb limitacions d’espai i inscripció prèvia, tractaran diversos espectres del món tecnològic: creació de videojocs en Bloxels, realitat virtual amb Tiltbrush, robòtica amb Lego We Do i Vex Go i disseny 3D amb Tinkercard.

La voluntat dels impulsors és donar nous recursos a la ciutadania per interactuar amb la societat digital, però també es vol potenciar l’interès pels documents científics i tecnològics de què disposen els arxius. Per fer-ho, l’Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC) ajudarà el Servei de Biblioteques a triar i seleccionar llibres i publicacions per millorar les col·leccions que ofereixen al públic.