Cinc tecnologies que seran tendència

Les companyies han d’analitzar els seus recurs i l’entorn per escollir els sistemes òptims per a un paradigma que demanarà més control del consum, les vendes i els costos

Categories:

Redacció

Les empreses han d'integrar nous sistemes per optimitzar costos
Les empreses han d'integrar nous sistemes per optimitzar costos | Pixabay

La innovació en noves eines tecnològiques i la formació dels equips és un dels reptes que han d’enfrontar les organitzcions. Segons apunten els experts de LiceoTIC, el paradigma porta els professionals cap a una major consciència dels costos, els consums i les vendes. Unes tendències que situen cinc tecnologies al centre de tot.

1. ERP i robotització

Les empreses estan immerses en projectes per a la reducció de costos en processos de negoci. En aquesta mena de treballs, tal com destaca LiceoTIC, la pregunta és: on es poden estalviar diners o quins processos es poden optimitzar per oferir un millor servei al client?. Per aquest motiu, les tecnologies que més s'utilitzaran són les basades en el ERP. De la mateixa manera, s'emprarà molt la robotización dels processos de negoci (RPA).

2. Automatització de la força de venda

Les vendes les continuaran impulsant els sistemes comercials d’automatització de forces de vendes i de gestió de relacions amb els clients (SFA i CRM). “Les empreses estan apostant per CRM’s aliens al propi del seu ERP per guanyar en flexibilitat de cara al client” destaquen fonts de LiceoTIC.

3. Sistemes de control de producció

La necessitat de revisar el consum energètic impulsa tecnologies de control del procés de producció i del procés logístic. Seria el cas de sistemes de control de producció i de gestió logística. De la mateixa manera, es busquen millores importants en la planificació de la producció i vendes (sistemes MES, WM, i S&O).

4. Gestió de proveïdors i de compres

La relocalització s'està optimitzant sobre la base de sistemes de gestió de proveïdors i de compres basats en paquets específics i en intranets per a la gestió de proveïdors

5. Teletreball

Finalment, en l'època de la “gran dimissió”, atreure i retenir talent és clau per a les empreses. En aquest punt, el teletreball continuarà sent essencial i totes les eines que el facilitin. Tot això, tenint en compte un entorn on els desplaçaments als centres de treball suposen cada vegada més cost.