Craig Wright, l’autoproclamat pare del bitcoin, visitarà Barcelona

El Democracy4All, que tindrà lloc el 10 i l’11 de novembre, comptarà amb la presència de ponents internacionals del món de la ‘blokchain’

Categories:

Redacció

| CC0

L’empresari i informàtic australià Craig Wright, el creador de la criptomoneda bitcoin, visitarà Barcelona en el marc del Democracy4All. Wright va declarar ser Satoshi Nakamoto, el pseudònim utilitzat pel misteriós creador de la primera criptomoneda amb la qual va néixer la tecnologia blockchain, fent sorgir tant suports com crítiques a parts iguals entre la comunitat bitcoin.

L'australià diu posseir 1,1 milions de bitcoins -aproximadament 24 mil milions d'euros a canvi actual- que es troben en una cartera digital que només pot pertanyer a una persona o entitat involucrada des dels seus inicis. Per demostrar-ho, l'únic que hauria de fer l'empresari és efectuar una transacció des d'aquesta cartera a un altre compte, la cartera que conté aquesta quantitat ha restat immòbil des de la seva creació. A finals de 2021, Wright va guanyar un judici en el qual la família del seu difunt exsoci, David Kleiman, li demanava la meitat d'aquestes criptomonedes, al·legant que aquest també havia participat en la creació del bitcoin.

El Democracy4All, també conegut com a D4A, tindrà lloc els dies 10 i 11 de novembre a la Llotja de Mar, a Barcelona. El congrés està organitzat pel Centre Blockchain de Catalunya, de la Cambra de Comerç de Barcelona, i en col·laboració amb el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori. L’esdeveniment se centra en l'ús de la blockchain com a instrument de millora democràtica en termes de governança social, empresarial i individual; i situa Catalunya com a punt de trobada internacional.

A banda de Wright, alguns dels participants a la cita són el de Vít Jedlička, president de la República Lliure de Liberland, una micronació europea situada entre Croàcia i Sèrbia, amb una economia basada en criptomonedes; Grace Rachman, fundadora de Voice of Humanity, una entitat que crea i experimenta amb noves formes de democràcia amb tecnologia blockchain o Philip Agyei, president de la Fundació Blockchain d'Àfrica, una organització sense ànim de lucre creada per empoderar joves emprenedors, i ajudar-los a buscar finançament en l'àmbit de les criptomonedes.