Chessguessr, el Wordle dels escacs

El joc ofereix cada dia una nova partida a mitges on l’usuari ha d’identificar els cinc moviments clau per acabar el joc

Categories:

Redacció

Chessguessr repta cada dia els usuaris amb una nova partida a mig acabar on no es poden fer més de 5 moviments
Chessguessr repta cada dia els usuaris amb una nova partida a mig acabar on no es poden fer més de 5 moviments

L’addicció a trobar la paraula oculta de Wordle cada dia en la seva diversitat d’idiomes ara té un equivalent per als amants dels escacs. Chessguessr repta els usuaris a prendre les regnes d’una pantalla ja iniciada i continuar-la amb només cinc moviments.

Al costat del tauler, hi ha una quadrícula on apareixen cadascun els moviments efectuats. En verd, els que tenen correcte tant la peça com el pas; en groc, bona peça, però en un ordre incorrecte; en vermell, la peça adequada, tot i que en un moviment que no toca; i en gris, totalment erroni. D’aquesta manera el jugador pot orientar-se sobre com avançar la partida i completar el joc en els cinc passos.

La mecànica del joc consisteix a moure primer un color i, tot seguit, l’altre. Cal anar encadenant contrincants fins a omplir el total de cinc moviments per jugador. En acabar la proposta, s’envia perquè la màquina s’encarregui de validar-ho. En qualsevol moment es pot tornar enrere i refer un pas.

Cada partida mostra jocs reals de grans jugadors on cada moviment té un sentit i objectiu, com avançar cap a la victòria. Diàriament s’actualitza per oferir un nou repte i millorar en aquest joc d’estratègia. El progrés es pot consultar a través de les estadístiques, que mostren l’assoliment de cada dia. També es poden consultar les solucions o compartir el joc a través de les xarxes socials.

Etiquetes