La Generalitat dona un impuls al ‘hub’ digital, de l’audiovisual i el videojoc de Catalunya

Els departaments de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, i de Cultura lideraran el projecte, considerat com un espai estratègic en termes economics i socials

Categories:

Redacció

L'espai de les Tres Xemeneies serà la ubicació el futur hub digital, de l'audiovisual i el videojoc
L'espai de les Tres Xemeneies serà la ubicació el futur hub digital, de l'audiovisual i el videojoc | Ajuntament de Barcelona

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i el Departament de Cultura lideraran el projecte del futur hub del sector digital, l’audiovisual i el videojoc, situat a la zona de les Tres Xemeneies entre Badalona i Sant Adrià. La Generalitat ha anunciat en un comunicat que la iniciativa rep un “nou impuls estratègic” en la línia de treball per consolidar el territori com un punt de referència internacional en la indústria a través d’aquest nou espai d’avanguarda mundial en producció, recerca, capacitació i especialització professional i de serveis per als sectors audiovisuals i digital de Catalunya.

El parc tecnològic i formatiu que es projecta estarà dotat d’infraestructures i serveis avançats amb vincles a escala local, nacional i internacional per refermar, apunten, la posició de Catalunya i Barcelona com a capitals tecnològiques gràcies als esdeveniments clau que representen el Mobile World Congress i l’Integrated Systems Europe (ISE).

El territori compta amb més de 19.000 empreses dedicades a l’economia digital, que suposen ja el 13% del PIB català. El sector ocupa més de 100.000 treballadors i ha registrat un creixement anual del 10% de professionals qualificats. Les start-ups són un dels principals impulsors, amb un increment del 75% en els darrers anys que han permès assolir les 2.000 empreses de nova generació actual. Per la seva banda, el sector audiovisual català concentra 1.105 empreses que facturen més de 6.700 milions d’euros i ocupen prop de 26.700 persones.

La Generalitat preveu que el hub digital, de l’audiovisual i el videojoc acceleri la reactivació econòmica a través de l’impuls d’un sector emergent. La generació i atracció de talent, la projecció internacional i la regeneració urbana i social del territori són altres dels beneficis que esperen que aporti.