El Catalanitzador de Softcatalà supera les 200.000 actuacions

La solució descarrega la versió en la llengua del territori dels programaris més utilitzats per instal·lar-los automàticament

Categories:

Redacció

El Catalanitzador de Softcatalà ha assolit les 200.000 actuacions per proporcionar una versió en català
El Catalanitzador de Softcatalà ha assolit les 200.000 actuacions per proporcionar una versió en català | CC0

El Catalanitzador de Softcatalà ha assolit les 200.000 actuacions per proporcionar una versió en català d’algun dels programaris més utilitzats. L’aplicació per a PC descarrega els paquets en aquest idioma dels llocs web dels productes que el tenen disponible i els instal·la automàticament a l’equip, juntament amb el paquet de correcció llengua catalana LanguageTool. MS Office, Chrome, Firefox, LibreOffice o Acrobat Reader són algunes de les eines que permeten el canvi.

El Catalanitzador es va llançar el 9 de gener del 2012 i ja suma més de 10 anys contribuïnt a donar visibilitat al català als ordinadors, els softwares més comuns i els navegadors d’internet, segons assenyala l’entitat impulsora. Aquestes actuacions es reflecteixen en les estadístiques de les principals companyies del sector i permeten mostrar la demana real dels usuaris al mercat.

La proposta de Softcatalà s’actualitza progressivament per adaptar-se als canvis dels programes i incorporar-ne de nous. Des del web es poden consultar les intervencions i adaptacions. L’organisme també ha publicat tutorials diversos per a la introducció del català en els dispositius d’Android, d’iOS i de Linux.

Etiquetes