L’Ajuntament de Girona impulsa la primera incubadora de videojocs de la ciutat

El programa tindrà una durada de sis mesos de residència i una beca de 4.000 euros per cadascun dels tres equips seleccionats

Redacció

A la fi del programa, els tres equips presentaran els seus projectes en un DemoDay davant de 'publishers' i distribuïdores
A la fi del programa, els tres equips presentaran els seus projectes en un DemoDay davant de 'publishers' i distribuïdores | Dave Allen (Flickr)

L’Ajuntament de Girona, amb la col·laboració del Departament de Cultura, ha obert la convocatòria de la primera incubadora de videojocs de la ciutat. Els tres equips que formin part del programa tindran accés a una residència de sis mesos al Centre Audiovisual i Digital El Modern, tindran una beca de 4.000 euros i finalitzaran l’estada amb el DemoDay, una presentació de les seves creacions davant de publishers i empreses distribuïdores del sector.

El programa d’incubació està destinat majoritàriament a equips formats per desenvolupadors recentment graduats, sigui a través d’un grau universitari o d’un cicle formatiu, però també va dirigit a aquells estudis que es troben en vies de professionalització o a empreses que vulguin iniciar-se en el sector dels videojocs. El període d’inscripció està obert fins al 15 de juliol.

Aquesta iniciativa s’emmiralla en altres incubadores impulsades a Barcelona, com GameBCN, FemPowerUp o la Preincubadora Level Up. De fet, segons el Llibre Blanc de la indústria catalana del videojoc, només un 2% de les empreses del sector s’ubiquen a la demarcació de Girona, mentre que Barcelona aglomera el 90%. “Des de Girona treballem conjuntament amb la conselleria perquè la nostra ciutat sigui un referent del sector digital. Volem una cultura accessible i de qualitat des de tots els àmbits culturals, i el sector digital i de noves tecnologies és el futur”, ha declarat el vicealcalde i regidor de Cultura de Girona, Quim Ayats.

La nova incubadora s’emmarca dins d’un programa d’impuls a la creació digital que, al mateix temps, sorgeix del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial, una iniciativa cofinançada per la Generalitat de Catalunya, els Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea i la Diputació de Girona.

Etiquetes