Google vol que sàpigues com contamines amb l’ús d’internet

La companyia llançarà el 2023 una funcionalitat per conèixer l’impacte mediambiental de la utilització de les aplicacions de Workspace

Categories:

Redacció

Google habilitarà informació individual sobre l'impacte al mediambient de l'ús de les seves aplicacions
Google habilitarà informació individual sobre l'impacte al mediambient de l'ús de les seves aplicacions | cottonbro / Pexels

Google ha presentat el projecte Carbon Footprint for Google Workspace per conscienciar els usuaris sobre la petjada de carboni que genera l’activitat a les xarxes a través de les seves solucions. La companyia llançarà oficialment la funcionalitat al 2023, però ja ha anunciat que permetrà saber quin impacte té sobre el mediambient l’ús de Gmail, Drive, Meet, docs o Calendar.

La proposta s’emmarca en el pla de sostenibiliat presentat el 2021 que va publicar com a primera iniciativa el rastreig de la petjada de serveis App Engine, Compute Engine o Kubernetes Engine per a empreses i organismes. La novetat ara és que la iniciativa va destinada a l’usuari final i a les eines que avui dia s’apliquen per millorar la productivitat de la plataforma Workspace.

L’enviament de correus electrònics, l’ús de documents en línia o la cerca de contingut al buscador requereix subministrament electrònic per als aparells que executen les accions i per al servidors que emmagatzemen la informació. Ara es podrà saber quin és aquest consum i veure com ascendeix a mesura que més persones tenen accés a internet. A nivell més personal, el registre que la companyia porti de l’activitat de cada usuari a Google Cloud facilitarà la creació de gràfics sobre les emissions totals i concretes de cada feina.