El MWC i Barcelona continuaran junts fins al 2030

El congrés mundial de telefonia mòbil ha prorrogat el contracte que l’uneix a la capital catalana després de valorar com un "èxit rotund” les darreres edicions

RedaccióACN

El Mobile World Congress va reunir més de 60.000 assistents en l'edició de 2022
El Mobile World Congress va reunir més de 60.000 assistents en l'edició de 2022 | Lluís Sibils (ACN)

El consell d'administració de la GSMA, empresa organitzadora del Mobile World Congress (MWC), ha anunciat aquest dilluns un acord per prorrogar la celebració de la fira a Barcelona fins al 2030. Segons ha explicat la companyia dirigida per John Hoffman en un comunicat, la relació amb la capital catalana en els últims anys s'ha demostrat com un "èxit rotund". El congrés de telefonia mòbil, que en l’edició d’enguany ha captat més de 60.000 assistents d’arreu del món, és la fira més important que acull la ciutat i genera un impacte econòmic aproximat de 500 milions d'euros.

El director general de la GSMA, Mats Graynd, ha assegurat que se li fa difícil pensar en Barcelona sense el Mobile World Congress i viceversa i ha subratllat la relació entre la ciutat i la fira. "Les circumstàncies recents a escala global han creat un dels reptes més durs que hem afrontat amb el MWC", ha expressat en un comunicat. La companyia també ressalta que des que la fira va aterrar el 2006 a la capital catalana ha experimentat un creixement constant, amb un ventall d'activitats al voltant de la fira durant la resta de l'any, tant a la ciutat com a Catalunya i Espanya.

Per la seva banda, el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, ha mostrat la seva satisfacció per la continuïtat del Mobile World Congress i el seu agraïment a la GSMA per continuar uns quants anys més a la ciutat. "Barcelona és molt més que la ciutat que acull el MWC. No només l'esdeveniment ha crescut, sinó que ha evolucionat per incloure-hi tot l'ecosistema", ha destacat per la seva banda el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, que també ha elogiat "l’hospitalitat" de Barcelona i la relació amb els socis.

Amb aquest anunci, ambdues parts allarguen un contracte que tenia previst finalitzar el 2024. D’aquesta manera, el Mobile World Congress confirma la seva estada a Barcelona durant 24 anys consecutius, amb l’excepció singular del 2020, any en què, amb l’esclat de la pandèmia, la fira va ser un dels primers esdeveniments a cancel·lar la seva celebració. El 2021 el MWC va organitzar una edició més reduïda a l’estiu, amb només tres pavellons i una forta presència virtual, i no ha estat fins a l’edició d’enguany en què el congrés ha recuperat la plena presencialitat i capacitat, malgrat que companyies asiàtiques i russes no han pogut assistir per limitacions de mobilitat i per la guerra a Ucraïna, respectivament.