La CE injecta 2,8 MEUR al DIH4CAT per impulsar la digitalització de les pimes

El consorci publicoprivat català és escollit com un dels hubs europeus per aconseguir que el 75% de les empreses del continent adoptin noves tecnologies d’aquí al 2030

Categories:

Redacció

El DIH4CAT ofereix ajudes de fins a 10.000 euros a les pimes catalanes per fer proves i assajos amb noves tecnologies
El DIH4CAT ofereix ajudes de fins a 10.000 euros a les pimes catalanes per fer proves i assajos amb noves tecnologies | Vicente Zambrano (Imatges Barcelona)

El Digital Innovation Hub de Catalunya (DIH4CAT), el consorci publicoprivat català per accelerar la digitalització d’empreses i institucions del país, ha estat escollit per Comissió Europea com un dels European Digital Innovation Hubs (EDIH), la qual cosa implica una inversió de 2,8 milions d’euros per part de l’organisme continental. Aquest moviment busca contribuir a l’objectiu que s’ha marcat la Unió Europea: que el 75% de les pimes dels estats membres es trobin en un estat de digitalització avançada el 2023.

El DIH4CAT és un projecte impulsat per la Generalitat i una desena d’actors tecnològics, econòmics i socials de Catalunya que es va presentar a finals de maig amb un pressupost inicial d’un milió d’euros. La seva primera línia d’actuació, que s’encetarà aquest estiu, consisteix en una convocatòria d’ajuts de fins a 10.000 euros per a les pimes per testejar noves tecnologies a partir de prototips i assajos, com la impressió 3D, la robòtica, la supercomputació, la 5G o la blockchain, entre altres.

Una altra de les propostes que el DIH4CAT ja ofereix a les pimes catalanes és una eina d’autodiagnòstic per conèixer el nivell de maduresa digital en què es troba l’empresa i una sèrie de recomanacions per millorar en aquest aspecte. El consorci també proporcionarà serveis de consultoria tecnològica, assessorament financer, formació especialitzada i connexions amb l’ecosistema innovador.

A més a més de l’aportació de la Comissió Europea, els fundadors de la iniciativa sumaran quatre milions d’euros més per reforçar la seva activitat. El DIH4CAT també opta a una línia de subvencions del fons Next Generation vehiculat a través de la Fundació EOI del Ministeri d’Economia i Competitivitat, que s’espera que conclogui en una sèrie d’ajuts d’entre 30.000 i 60.000 euros per a cada empresa.