Les pimes catalanes ja tenen el seu ‘hub’ per a la innovació tecnològica

La Generalitat i una desena d’actors econòmics i TIC creen el Digital Innovation Hub de Catalunya (DIH4CAT) per facilitar proves abans de la implantació de nous sistemes

Categories:

Redacció

El DIH4CAT atorgarà ajuts de fins a 10.000 euros per a més de 100 pimes catalanes
El DIH4CAT atorgarà ajuts de fins a 10.000 euros per a més de 100 pimes catalanes | Pixabay

La Generalitat i una desena d’agents econòmics, centres tecnològics i de coneixement han anunciat la creació del Digital Innovation Hub de Catalunya (DIH4CAT), un consorci publicoprivat que pretén accelerar la incorporació de tecnologia avançada per part de les empreses i institucions catalanes. La iniciativa té per objectiu facilitar proves i testeigs als laboratoris i infraestructures dels seus abans d’invertir per implementar innovacions al negoci.

Amb un pressupost inicial d’1 milió d’euros per part del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, s’atorgaran ajuts de fins a 10.000 euros per a més de 100 pimes catalanes perquè puguin dur a terme aquestes proves de concepte, desenvolupament de prototips o assajos. Les tecnologies que podran testejar estaran vinculades amb la impressió 3D, la robòtica i la fabricació avançada, la supercomputació/quàntica, la ciberseguretat, la intel·ligència artifificial, el big data, l’IoT, la 5G i la fotònica.

El DIH4CAT també posa a disposició de les empreses una eina d’autoorientació per analitzar el seu grau de maduresa digital d’una manera ràpida, senzilla i àgil. Després de fer l’autodiagnòstic a través d’aquest enllaç, les empreses poden obtenir automàticament un informe personalitzat amb l’avaluació de la maduresa digital, seguit d’un conjunt de recomanacions i propers passos per avançar en la transformació digital, i acompanyat amb la identificació dels principals recursos d’interès del centre i dels nodes tecnològics que l’integren.

El projecte està impulsat pel Departament d’Empresa i Treball mitjançant ACCIÓ, el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, Foment del Treball, PIMEC, Eurecat, el CVC, l’ICFO, la Fundació i2CAT, Leitat, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el Barcelona Supercomputing Center i IESE Business School. El DIH4CAT aspira a ser un dels European Digital Innovation Hubs seleccionats per la Comissió Europea.