El nou Super3 prioritzarà el format digital

La CCMA convertirà el canal infantil en una plataforma transmèdia amb continguts exclusius i nous formats, com el pòdcast

Redacció

El nou canal Super3 prioritzarà el format digital
El nou canal Super3 prioritzarà el format digital | MetaData

"El digital serà la prioritat”. Així de contundent ha estat la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Romà, en referència al futur canal Super3, del qual ha presentat les principals línies d’actuació aquest divendres en una comissió de control al Parlament. "Necessitem reinventar-nos i replantejar tot el projecte per fer una proposta realment omnicanal", ha declarat Romà, qui aspira a construir una plataforma que tingui en compte les darreres tendències dels infants de Catalunya.

En aquest sentit, una de les claus del projecte és deixar de considerar el Super3 únicament un canal per passar a parlar d’una plataforma transmèdia, on es continuaran oferint continguts en vídeo, però també pòdcasts i material nadiu digital. La voluntat no és altra que tornar a ser “l’espai de referència” de la mainada: "Hi ha 1.150.000 de nens i nenes a Catalunya, però l'audiència diària del Super3 està per sota dels 200.000", s’ha lamentat Romà. És per aquesta raó que la CCMA estudiarà amb atenció formats d’èxit infantil i juvenil, com la música, l’oci electrònic o els creadors de contingut en català. "No només competim amb els broadcasters, sinó també amb videojocs, plataformes de streaming... Per tant, ens reinventem per adaptar-nos a les necessitats i a les tendències de consum actuals, posant els nens i nenes al centre de tota l'oferta".

Pel que respecta als continguts, la presidenta de la CCMA ha assegurat que el primer pas és un rellançament de la marca del Super3, amb dos universos principals adreçats a diferents franges d’edat. És a través d’aquesta perspectiva que es dissenyarà la nova graella, que comptarà amb material “científic, educatiu, cultural i d’entreteniment” i la inclusió de “nous formats innovadors”.