Telefónica vol estendre la fibra òptica a tota Espanya

La corporació llança un pla per ajudar a la digitalització del país i demana una “reinvenció" per impulsar l’economia

Categories:

Redacció

Telefónica vol construir la xarxa més gran de 5G del món
Telefónica vol construir la xarxa més gran de 5G del món

Telefónica ha anunciat el seu compromís de desplegar la fibra òptica a tota Espanya el 2025 i construir la xarxa més gran de 5G del món. El president de la companyia, José María Álvarez-Pallete, ha detallat que l’estratègia s’emmarca en el Pacte Digital, que preveu aprofitar el programa Agenda España Digital 2025 presentat pel govern, per ajudar a la digitalització de pimes, autònoms i administracions públiques.

Precisament ha apel·lat a la “reinvenció digital d’Espanya”, la qual considera que ajudaria a incrementar fins a un 1,8% anual del PIB fins al 2025 i a eliminar l’escletxa digital entre accés internet, els recursos i els coneixements.

L’anunci s’ha fet el mateix dia que la corporació ha presentat els resultats del primer semestre de l’any. Telefónica ha obtingut uns ingressos de 2.706 milions d’euros, un 10% menys que el període anterior, i un benefici net atribuït de 831 milions d’euros, també amb una caiguda del 53% per la covid-19 i la devaluació d’alguns divises.

Tot i el context de pandèmia, la companyia manté les previsions per a finals d’any i assegura que amb un ajustament de la despesa i la optimització de les inversions es poden abordar “noves oportunitats de creixement”.