La meitat d’empreses catalanes ha demanat el Kit Digital

El pla d’ajudes per a la digitalització dels Next Generation ha tingut especial èxit a Lleida, amb el 57% de les companyies apuntades

Categories:

ACN

L'objectiu que es marca Red.es és arribar al milió d'empreses dins del programa
L'objectiu que es marca Red.es és arribar al milió d'empreses dins del programa | Roberto Nickson (Pexels)

Una de cada dues empreses catalanes ha sol·licitat acollir-se al pla d'ajudes Kit digital dels fons Next Generation de la Unió Europea, el programa per impulsar la digitalització i la transformació tecnològica de les pimes del país. "Ha tingut un nivell d'acceptació absolutament important", ha declarat aquest dijous el director general de Red.es, Alberto Martínez Lacambra, que ho considera un fet “insòlit” i l’exercici més gran de col·laboració publicoprivada de la història d'Europa.

En termes territorials, la demarcació que més ha apostat per les ajudes del Kit digital ha estat Lleida, on el 57% de les empreses s’han sumat a la iniciativa. Girona i Tarragona superen també el 50% de les peticions, mentre que a Barcelona està lleugerament per sota. Martínez Lacambra ha apuntat que l'objectiu és arribar a ajudar un milió de companyies en un procés que ha de ser un primer pas cap a la tecnificació i la robotització de la seva activitat. "Hem d'empènyer a les nostres pimes perquè entrin a les solucions bàsiques de la digitalització, i a partir d'aquí comença el camí, que no s'acaba mai i sempre va evolucionant, però és que no hi ha res pitjor que quedar-se enrere", ha defensat Martínez Lacambra.

D'altra banda, el responsable de Red.es ha defensat l'aposta feta per dissenyar un sistema de distribució de les ajudes amb molta capil·laritat, basat en "agents digitalitzadors" que són, en la majoria de casos, pimes distribuïdes per tot el territori. Gràcies a aquest model, ha afirmat, s'ajuda el teixit productiu del sector tecnològic i es facilita que hi hagi una actitud proactiva per part de les empreses a buscar clients i oferir-los les possibilitats d'aquest projecte europeu.