La Mobile Week 2022 congrega 7.500 persones arreu de Catalunya
L’esdeveniment celebrat a 16 municipis del territori ha divulgat sobre temes com la bretxa digital, el reciclatge electrònic i les xarxes socials
Categories:
La quarta edició de la Mobile Week Catalunya ha comptat amb la participació de més de 7.500 persones en el conjunt de ponències, conferències i tallers que s’han organitzat entre el 25 d’abril i el 28 de maig a 16 municipis del Principat. L’esdeveniment impulsat per Mobile World Capital Barcelona i el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha organitzat més de 300 activitats, amb un total de 500 ponents i 200 entitats implicades.
La lluita contra la bretxa digital ha estat un dels temes més tractats a través dels actes organitzats als diversos municipis, amb un focus en la gent gran en poblacions com Sant Feliu de Llobregat, la Ribera d'Ebre o la Seu d’Urgell. En concret, Sant Feliu ha acollit la presentació de Bleta, una tauleta digital centrada a ser com més intuïtiva possible, de la qual s’han fet formacions pràctiques per aprendre a obtenir certificats i factures i realitzar altres tràmits en línia. Per la seva banda, Mataró ha impulsat el reciclatge d’ordinadors portàtils amb una jornada dedicada a la temàtica, amb la intenció de reconvertir els dispositius recollits en material educatiu per a escoles amb necessitats econòmiques.
L’impacte de les xarxes socials també s’ha tractat en diversos municipis. Figueres ha organitzat diverses xerrades i tallers pràctics per demostrar els efectes de la desinformació i l’addicció a internet, mentre que a Manresa han fet servir un teatre interactiu per divulgar sobre la temàtica entre els més menuts. Igualada, per la seva banda, ha posat el focus en la incidència de la intel·ligència artificial en les xarxes socials.
L’edició d’enguany ha estat la que més participació ha acumulat des dels seus inicis, unes xifres que el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, creu que “la refermen com a eina de vertebració per lluitar contra les bretxes digitals i territorials i el despoblament, apoderar la ciutadania, i en definitiva, per avançar cap a una Catalunya digital amb oportunitats per a tothom”.